Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új IBM noteszgép: elmossa a határokat a desktop és a notebook között

Dotkom

Új IBM noteszgép: elmossa a határokat a desktop és a notebook között

A Kék Óriás ThinkPadjei között a G sorozat újult meg, mely asztali számítógépekbe szánt Pentium 4-es processzora építkezik.

Az IBM hamarosan útjára indítja ThinkPad G40-es modelljét, melyet elsősorban azon kisebb üzleti vállalkozások számára tervezett, melyek asztali számítógépeiket egy mobil megoldással cserélnék le. Leginkább mégiscsak asztali munkára használhatók ezen eszközök, melyet tömegük is jelez: közel 3,5 kilogramm egy-egy ilyen típus. Asztali Pentium 4-es (vagy Celeron) processzoraik révén energiafogyasztásuk sem alacsony (a maximális üzemidő 3,5 óra), node hálózati csatlakozás esetén ez nem sokat nyom a latban.

Érdekesség, hogy az egyre inkább ritkaságszámba menő floppy-meghajtó az IBM ezen ThinkPadjénél alapfelszereltség. Emellett egy optikai meghajtót is tartalmaz – ennek milyensége kiépítettségtől függ. Kijelzőjének képátlója 14 vagy 15 col lehet, s mindegyik változat képes vezetékes hálózati csatlakozásra is. Két USB csatolóval is felszerelte a gyártó ezen modelljeit.

A belépőszintű kategóriába tartozó változat 950 dolláros áráért a felhasználó egy 14 colos LCD-vel, 2 GHz-es Celeron processzorral, 128 MB memóriával és 20 GB-os merevlemezzel felszerelt noteszgépet kap, míg a csúcsváltozat egy 3 GHz-es Pentium 4-est, 15 colos kijelzőt, 256 MB memóriát, 40 GB-os merevlemezt, CD-írót és vezetékmentes hálózati csatlakozást tartalmaz. Ez utóbbi ára 2000 dollár körül alakul majd, amint kapni lehet – közölték az IBM szóvivői.

A cég egyike azon utolsó, notebook-forgalmazásban (is) érdekelt nagyvállalatoknak, melyek asztali számítógépekbe szánt processzorokat alkalmaznak noteszgépeikben – az IBM mindeddig ellenállt ennek a közel egy éve tartó trendnek. A G sorozat beindítása azonban véget vetett a tartózkodásnak, sőt, a cég szóvivői szerint amennyiben sikeres lesz a típus, újabb változatokat is piacra fognak hozni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés