Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezzel a programmal bringázáskor sem tévedsz el

Dotkom

Ezzel a programmal bringázáskor sem tévedsz el

Új, hiánypótló szolgáltatás a térképem.hu-n, megjelent kerékpáros útvonaltervező.

Bár az autós útvonaltervezésben számos előrelépés történt az elmúlt években, a kerékpárosok eddig csak néhány – kihívásokkal küzdő – megoldásból választhattak. A térképem.hu új szolgáltatásának az a célja, hogy ezekre a kihívásokra megoldást adjon. Ezért lett az adatbázis alapja az OpenStreetMap úthálózati, mely részletesen tartalmazza a hazai bicikliutakat és azok főbb jellemzőit, és amelyeket a közösség folyamatosan frissít.

Az utak vizuális megjelenítésekor különböző színnel jelölték az úttípusokat (pl. bicikliút, buszsáv, bringával járható közút).  A rendszer tvonaltervezésnél figyelembe veszi az egyes utak jellemzőit, és ezek alapján, egyedülálló módon, akár 3 féle útvonalat tud ajánlani; könnyű, közepes és nehezebb fokozatokat megkülönböztetve.

bicycles

Könnyebbnek minősítik a kerékpárutakat nagyobb arányban tartalmazó útvonalakat, nehezítésként értékeli, ha a bringásnak az autós forgalomban is haladnia kell. A kalkulációba beleszámítják az útvonalon található szintkülönbségeket is, amit grafikusan is megjelenítenek. Az ajánlott útvonalon vizuálisan is megjelenik, hogy mely szakasz milyen jellemzőkkel bír.

A térképen POI-ként megjeleníthetők a hazai telepített kerékpártárolók és a MOL Bubi gyűjtőállomásai is. Sőt, a megtervezett útvonal akár meg is osztható másokkal, vagy weboldalba ágyazható, illetve felvihető egy saját térképrétegre is. Ideális például kerékpáros rendezvények útvonalának megjelenítéséhez. A szerkesztés egyszerű és gyors, bárki által elsajátítható.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés