Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elveszik a robotok a pizzafutárok munkáját?

Dotkom

Elveszik a robotok a pizzafutárok munkáját?

Különleges robotot dolgoztak ki a Skype társalapítói.

Elképzelhető, hogy hamarosan vége a pizzafutárok korszakának, hiszen a Skype társalapítói inkább robotokra bízná a finom olasz étel kiszállításának feladatát. Az Ahti Heinla és Janus Friis nevével fémjelzett Starship Technologies robotja nem más, mint egy hatkerekű kiskocsi, ami a szenzorjainak és a kameráinak a segítségével tájékozódik a városokban.

Egyelőre négy városban áll munkába a Starship, így ha valaki a Metro, a Just Eat, a Pronto vagy épp a Hermes egyikéből rendel és éppen Londonban vagy épp Düsseldorfban lakik, akkor hamarosan nála is megjelenhet az újdonság. A két nagyváros mellett egyébként még Bernben, illetve egy eddig ismeretlen helyen is megjelenik majd a Starship, úgyhogy nem lennénk meglepve, ha hamarosan elárasztanák az internetet a működésben lévő robotokról szóló videók.

A Starship Technologies célja nem más, minthogy hatékonyabbá tegyék a pizzaszállítást, így egyes nagyvárosok méregdrága szállítási árához mérten jelentős csökkenés érhető el a Startshippel, hiszen nincs szükség élő ember finanszírozására, az apró eszköz karbantartása pedig aligha kerül sokba. Persze felmerül a kérdés, hogy mi van akkor, ha valaki megpróbálja ellopni, de a gyártó szerint a beépített szenzorok segítségével képes érzékelni a robot, hogy baj van és a beépített hangszórókon ilyenkor riaszt, hátha valaki a segítségére siet.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés