Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezért tüntetnek a taxisok? Videón láthatod, hogy verik át a turistákat!

Dotkom

Ezért tüntetnek a taxisok? Videón láthatod, hogy verik át a turistákat!

Rejtett kamerával felvették, hogy hogyan csalnak a reptéri taxisok. Ehhez képest megdöbbentő, hogy az Uberrel milyen egyszerű és átlátható az utazás.

A taxisok által egyik leginkább hangoztatott érv az Uberrel kapcsolatos botrányban, hogy az Uber-t nem lehet ellenőrzni és a szolgáltatás minősége sem éri el az általuk nyújtott színvonalat. Ezt tették próbára most rejtett kamerával. A HVG-n megjelent felvételen jól látszik, hogy az álutas mindkét esteben a Gellért Hotelbe szeretett volna eljutni, ezt egyik esetben taxival, a másik alkalommal pedig Uberrel tette meg.

A rejtett kamerás videóban elsőként a taxis jelenik meg, aki bár elvileg engedéllyel rendelkezik (hiszen a reptéren csak ilyen személyek dolgozhatnak), mégis szóban egyezik meg a “turistával”, majd az egész utat kikapcsolt órával teszi meg. A gyors kaland így 50 euróval rövidíti meg a gyanútlan utazót, akit még a végén utoljára is sikerül újból lehúzni, hiszen Euróval fizeti ki a viteldíjat, de forintot kap vissza.

Ehhez képest óriási kontrasztot jelent az Uber, hiszen a betiltás szélére került alkalmazás minden szempontból ellenőrizhető, az utas nemcsak számlát kapott, de az útvonalat is megmutatta neki a szolgáltatás.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés