Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyászos negyedéven van túl az Apple

Dotkom

Gyászos negyedéven van túl az Apple

Legalábbis a korábbi eredményeikhez képest semmiképp sem tekinthető sikeresnek az elmúlt negyedév.

13 év után újra csökkenő pályára állt az Apple, legalábbis ez látszik a most kiadott pénzügyi jelentésből. A kaliforniai gyártó ugyanis 2003 óta folyamatosan egyre jobb és jobb eredményeket hozott, most viszont erős visszaesést szenvedett el. Csökkentek az iPhone eladások, az Apple 16%-kal kevesebb okostelefont értékesített, így 3 hónap alatt 51,2 millió példány talált gazdára. Folytatódott az iPad-ek eladásának csökkenése is, a táblagépekből 19%-kal kevesebb, alig 10,25 millió darab talált gazdára.

apple watch

Nem túl fényes a Mac helyzete sem, igaz erről nem az Apple tehet, a PC-piac eleve válságban van. Ettől függetlenül biztosan nem örülnek Kaliforniában a 12%-os visszaesésnek és az így eladott 4 millió darabnak. Pozitív mérleget zárt viszont a Szolgáltatások kategória, a negyedév során ugyanis 20%-kal, 6 milliárd dollárra nőttek a bevételek, csakúgy, ahogy az Egyéb termékek is jó időszakon vannak túl. Az Apple Watch-ot is magában foglaló kategória bevételei az elmúlt negyedévben 30%-kal 2,2 milliárdra nőttek.

Sajnos azonban ez a két utóbbi kategória sem fordított a mérlegen, így 13%-os csökkenéssel 50,6 milliárd dollárnyi bevétellel zárta a  2015. december 27. és 2016. március 26. közötti időszakot az Apple. Azért éhenhalni nem fognak a kaliforniai gyártó munkatársai, hiszen bár a bevétel csökkenése miatt a nyereség is visszaesett (egészen pontosan 23%-kal) azért így is sikerült 10,5 milliárd dollárt bezsebelni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés