Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem tartott sokáig: széttrollkodták a Microsoft robotját

Dotkom

Nem tartott sokáig: széttrollkodták a Microsoft robotját

A tegnap bejelentett Tay nevű robot már most az internetes trollok áldozata.

Már tegnap beszámoltunk arról, hogy a Microsoft bemutatta saját mesterséges intelligenciával rendelkező chatrobotját. A Tay névre keresztelt  gép feladata a Twitteres üzenetekre a válaszadás. Sajnos azonban a mindenhol megjelenő vicces és kevésbe vicces felhasználóknak hála egyből pihenni is kellett küldeni. A Twitteretők rájöttek, hogy könnyen rá tudják venni, hogy olyan nézeteket valljon a gép, mint ők. Ezért aztán egyre durvább dolgokat adtak a szájába.

A nap elején még minden rendben ment. Válaszolt a rajongók kérdéseire, segített, ahol tudott és kedvesen reagált mindenre. Pár óra után azonban a már egyre szélsőségesebb hangot ütött meg. Káromkodott, celebekről beszélt igen elítélően, erős kifejezésekkel szólította fel nemi aktusra a követőit és náci jelmondatok skandált. Éltette Hitlert és annak a népszerű összeesküvés-elméletnek is hangot adott, hogy Bush rendelte el a 2001. szeptember 11-i New York-i támadásokat.

Screen_Shot_2016-03-24_at_10.46.22_AM.0

A Microsoft nap végére ki is kapcsolta a gépet. Hivatalos indoklás szerint azért, mert elfáradt, de nyilvánvalóan próbálták menteni a PR-értékét. Néhány írásától meg is szabadult, de amúgy még aktív a profil, de Tay már nem Tweet-el többet egy ideig.

 

Forrás: Index



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés