Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Nvidia felvásárolta az Exluna-t

Dotkom

Az Nvidia felvásárolta az Exluna-t

A grafikai chipjeiről híres Nvidia bejelentése szerint a vállalat felvásárolta a szoftverfejlesztő Exuna-t.

A grafikus processzorok piacvezető gyártója hétfőn tett bejelentése szerint felvásárolta az újdonsült Exluna szoftverfejlesztő kisvállalatot – amely éppen szerzői jogvitában áll a Pixar Animation Stúdióval.

Az ex-Pixar szakemberek által két évvel ezelőtt alapított, kaliforniai székhelyű Exluna háromdimenziós képek készítéséhez kínál különféle eszközöket. A vállalat termékei közé tartozik a népszerű Entropy renderer, mely rengeteg képességgel rendelkezik (mélységélesség, HDRI optimalizált teljesítmény, motion blur és valós pixel displacement), valamint támogat minden geometriai formát és a szabványos RIB formátumon túl teljes shader programozói kezelőfelülettel rendelkezik. A vállalat ugyancsak népszerű terméke a Blue Moon renderelési eszközkészlet is.

A Pixar perirata az észak-kaliforniai körzeti bíróságra idén márciusban érkezett, ugyanis állítólag az Exluna egyik terméke megsértette az Emeryville-i székhelyű Pixar RenderMan szoftvercsomagjának szabadalmát. Az ötezer dolláros csomag renderelési eszközeit számos vezető animációs stúdió használja.

A hétfőn bejelentett felvásárlás egy akvizíció része, amelyről egyelőre nem közölt további információkat az Nvidia. Mindenesetre szóvivő elmondása alapján a felvásárlással a Cg elnevezésű szoftvercsomagjának fejlesztését kívánja fellendíteni a vállalat. Az új készlet olyan szoftvereszközöket tartalmaz majd, amely megkönnyíti a mindennapi programozás során a nagy teljesítményű grafikus processzorok megjelenésével lassan elengedhetetlenné váló bonyolult grafikai effektusok megvalósítását.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés