Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel válasza: nem vagyunk Linux-ellenesek!

Laptop

Az Intel válasza: nem vagyunk Linux-ellenesek!

Egy nappal azután, hogy a Linux-piac elégedetlenségének adott hangot az Intel új technológiájának nyíltforrású szoftvereket nem támogató politikájára, a chipgyártó hivatalosan válaszolt az aggályokra.

Eszerint a fejlesztők már dolgoznak azon, hogy a Centrino-s alapra építkező notebookokon ne csak a Microsoft készítette operációs rendszerek (Windows XP) fussanak, hanem a linuxos disztribúciók által készített szoftverek is. Azt azonban nem tudták megmondani, hogy hogyan vagy mikor lesz elérhető a linuxos támogatás – a tesztelések már folynak, mondta Scott McLaughlin, az Intel szóvivője.

Ez egyben válasz is Michael Robertson, a Lindows vezérigazgatójának kifakadására, aki szerint az Intel azért nem készíti el a Centrino technológia támogatását a Linux-világ számára, mert életbevágó összekapcsolódások alakultak ki a chipgyártó és a Microsoft között. Egyes vélemények szerint az Intel már csak azért sem hanyagolhatja el ezt a szegmenst (függetlenül attól, milyen kapcsolat van a két ágazatvezető cég között), mert akkor gyakorlatilag szélesre tárt piacot nyújtana az AMD-nek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés