Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft Office Linuxon

Laptop

Microsoft Office Linuxon

A Microsoft készítette Office Linuxon? Már elérhető.

A Suse bejelentette, hogy elkészült a Suse Linux Office Desktoppal, amely szoftver lehetővé teszi a linuxos PC-k számára hogy a Microsoft Office-át futtassák. A szoftver átdolgozza az Office 97 és az Office 2000 API-ját (application programming interface), így érve el a programcsomag Linux alatt való működőképességét.

Holger Dyroff, a Suse észak-amerikai értékesítési igazgatója elmondása szerint továbbra is támogatják a Sun Microsystem StarOffice nevű irodai alkalmazáscsomagját, de szoftverükkel azon ügyfeleik igényeit is ki szeretnék elégíteni, akik ugyan nyíltforrású operációs rendszert alkalmaznak, ámde továbbra is vágynak a Microsoft Office-a jelentette környezetre. ˝Senki nem akar egyszerre váltani operációs rendszert és irodai alkalmazást – senki nem akar felvállalni ekkora kockázatot˝ – fejtette ki véleményét Dyroff. Szerinte így lépcsőzetesen lehet lecserélni a számítógépeken használt szoftvereket – kérdés, hogy a felhasználók zöme valóban tényleg tovább akar-e ennél lépni (de ezt majd a piac eldönti).

Dyroff elmondása szerint a Suse további alkalmazások Linuxra való átültetésén dolgozik – példaként az Adobe Systems és a Macromedia termékeit hozta fel.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés