Connect with us

Hirdetés

technokrata

Peren kívül egyezkedik Kirch birodalma egy részéről

Dotkom

Peren kívül egyezkedik Kirch birodalma egy részéről

Tárgyal a KirchMedia és az Axel Springer Verlag. A téma a régi: az a 767 millió eurós tartozás, amely kulcsszerepet játszott a birodalom elleni csődeljárás megindításában.

A folyamatban lévő tárgyalások gyökerei csupán januárig nyúlnak vissza. Akkor ugyanis a Springer olyan tranzakciót hajtott végre – opciót hívott le – mely a ProSieben egy pakettjének a visszavásárlására kényszerítette Kirchet. Egyértelmű volt már akkor annak lehetetlensége, hogy a Springer 11,5 százalékos ProSieben pakettjéért a Kirch 767 millió eurót fizessen, ennek következtében viszont bekövetkezett a német vállalatok történetének egyik legnagyobb csődje, amely beletaszította az adósok rút lápjába a KirchMedia birodalmat.

Kirchék kissé megilletődve gyorsan bíróságra vitték az esetet az opció lehívásának jogszerűségére hivatkozván, és javaslatot tettek peren kívül megállapodásra, amely minden bizonnyal a Springer eredeti követelésénél lényegesen alacsonyabb összeget ígér, mintegy 30-65 millió eurót, amely azonban a ProSieben nagyobb tulajdonrészével járhat együtt.

Ha a konszernek megegyeznek, a ProSieben 11,5 százalékos pakettje visszakerül a Springer tulajdonába, mely után már csak egy stratégiai lépés a begyűjtött részesedés 28 százalékos kritikus küszöb fölé történő emelése.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés