Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lecsúszóban egyes Microsoft szoftverek

Laptop

Lecsúszóban egyes Microsoft szoftverek

A Microsoft neve még azoknak is ismerős lehet, akiknek a legkisebb közük sincs az informatikához. A híres-hírhedt óriáscég leginkább szoftverfejlesztéssel foglalkozik. Néha azonban a Microsoft is kerülhet nehéz helyzetbe…

A UPC (United Pan-Europe Communications N.V.) pénteken bejelentette, hogy meghozták a döntést: valószínű, hogy a következő generációs set-top box-ok nem a Microsoft által készített szoftvereket fogják használni. Az amszterdami székhelyű UPC Európa legnagyobb szélessávú távközlési szolgáltatója, a kábeltelevízió mellett internet- és telefon-szolgáltatást is nyújt.

A Microsoft, aki maga is kismértékben részvényese a UPC-nek igen nagy erőfeszítéseket tesz, hogy a direkt a set-top box-okhoz kifejlesztett szoftverét végre olyan szintűre hozza, hogy azok megfeleljenek az elvárásoknak. Ennek hiányában ugyanis nem kerülhet bele a kérdéses szoftver a készülékekbe, melyek az interaktív televíziózás alapkövei.

Már néhány hónapja megkapta a UPC a kérdéses szoftver végleges verzióját a Microsofttól, de ipari elemzők szerint igen valószínű, hogy a berendezések a Microsoft riválisának számító Liberate Technologies szoftverét használják majd.

A Liberate Technologies akkor nyerte meg magának a UPC-t, amikor nagyjából egy évvel ezelőtt a UPC-nek nagy szüksége volt egy szoftveres javításra és a Microsoft éppen szoftverfejlesztési problémákkal küzdött. A Liberate képviselője szerint az üzlet létrejött és számos országban, a UPC sok ügyfele használ olyan berendezést, amelyikben a Liberate által fejlesztett szoftver dolgozik.

Befektetők elmondása szerint egyre kevésbé valószínű, hogy megvalósulhatnak a korábbi tervek, melyek szerint még az idén leszállításra kerülne 250 ezer darab új generációs set-top box.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés