Connect with us

Hirdetés

technokrata

A TSA bekeményít: Vigyázzunk, nehogy a reptéren merüljön le a laptopunk!

Dotkom

A TSA bekeményít: Vigyázzunk, nehogy a reptéren merüljön le a laptopunk!

Kötelesek leszünk bekapcsolni elektronikai cikkeinket, bizonyítva ezzel, hogy valódiak.

Ha elfelejtettük volna feltölteni telefonjainkat és laptopjainkat, jobb ha nem visszük magunkkal azokat az Egyesült Államokba tartó repülőre. A TSA (Transportation Security Administration) tegnap jelentette be, hogy néhány külföldi repülőtéren felszállás előtt kötelesek leszünk bekapcsolni elektronikai cikkeinket, bizonyítva ezzel, hogy valódiak. Az ügynökség azt próbálja megelőzni, hogy a gépre olyan bombák kerüljenek, melyek elférnek egy kis eszközben, de mégis képesek hatalmas károkat okozni.

A szabály 250 külföldi repülőtéren lép majd életbe, melyek közvetlen kapcsolatban állnak USA-val. Annak ellenére, hogy nincs bizonyíték, hogy ilyen terrorcselekmény lenne készülőben, mégis megteszik ezt a biztonsági intézkedést, reményeik szerint, sok életet megmentve ezzel. Az elővigyázatosságot talán a múlt heti hír sürgette, mely az ABC News-tól érkezett, és miszerint szíriai terroristák új robbantási technológián dolgoznak. Elképzelhető, hogy a jövőben ez az előírás elterjed, és nem csak az USA-ba tartva kell figyelnünk a telefonjaink töltöttségére.

Remélhetőleg az ellenőrzés folyamata nem korlátozódik csak arra, hogy bekapcsoljuk a készülékeket, hiszen miért ne tudnák megoldani a működését egy laptopnak, amellett, hogy bomba van benne? De akkor mennyire vizsgálják meg annak helyes működését? Lehet, hogy az akksi mellett van a robbanószer, és helyette egy kisebb egység működteti a gépet. Ha jobban belegondolunk nem éppen logikus a lépés, és visszasírjuk majd az időket mikor csak a cipőinket kellett levennünk. Valamivel fejlettebb technológiát kellene egy ekkora veszély elhárítására használni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés