Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ legkisebb digitális fényképezőgépe

Laptop

A világ legkisebb digitális fényképezőgépe

A Che-ez cég elkészítette az eddigi legkisebb (kereskedelmi forgalomban kapható) digitális fényképezőgépet.

Igen sok esetben fontos lehet, hogy minél kisebb legyen a fényképezőgépünk. Ma már jópár digitális fényképezőgép kapható, amely akár ingzsebben is elfér (hadd említsek meg csak két gépet: Canon Digital IXUS, Sony DSC-P1). Ezek a gépek azonban még mindig nem a legkisebbek.

A Che-ez Spyz nevet viselő gép nevét nem a fő felhasználási terület helyével tudjuk könnyen megjegyezni, hiszen nem csak a spájzban, kamrában használhatjuk, hanem kint a szabadban is. A félreértések elkerülése végett a gép nevét inkább a kémkedés angol megfelelőjével jegyezzük meg. Az igen kis mérete ugyanis lehetővé teszi, hogy akár úgy fényképezzünk, hogy tevékenységünk ne is látsszon. A gép felbontása természetesen nem teszi lehetővé A3-as nyomatok készítését, de mint a bevezetőben említettem, nem is ez a fő szempont.

A miniatűr fényképezőgép 350 ezer pixeles CMOS érzékelőt használ. Ennek segítségével 640×480 vagy 320×240 pixeles képek készíthetők. A belső, 8 MB kapacitású SDRAM 26 db 640×480-as, vagy 107 db 320×240-es kép tárolására elegendő. Mivel a használt memória dinamikus felépítésű, ezért elemcsere esetén a memóriából elvesznek a képek. A kis készülék fő felhasználási területei: állóképek vagy videoklipek készítése, PC-kamera, Web-kamera. Videoklipek készítésekor 8-28 mp-nyi időtartamban menthetünk a memóriába.

A lencsék természetesen fix 6,2 mm-es fókusztávolságúak, 35 mm-es rendszerbe átszámolva 44 mm-esnek felelnek meg. A lencse fényereje F2,8-as. A tárgytávolság 50 cm-től végtelenig terjedhet. Mind a záridőt, mind a fehéregyensúlyt a gép automatikusan állítja be.

A kész fotókat USB-n keresztül tölthetjük át számítógépbe. Az alkalmazott AAA méretű elemtől függően körülbelül 4 óra folyamatos működést érhetünk el.

A kis gép tömege mindössze 34 gramm, méretei: 60×38,6×15 mm.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés