Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dell 2001/III: növekvő piaci részesedés

Dotkom

Dell 2001/III: növekvő piaci részesedés

A piackutató elemzések szerint a PC eladások megközelítőleg 12 százalékkal csökkentek ez év harmadik negyedévében a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

A múlt év azonos negyedévében 34,6 millió darab PC-t adtak el szerte a világon, míg idén a harmadik negyedévben ez a szám még a 31 milliót sem érte el. Az Egyesült Államokban 18,7 százalékkal csökkent a piac, a tavalyi 13,4 millió eladott PC-hez képest idén a harmadik negyedévben csak 10,9 millió darabot tudtak értékesíteni.

Mindezek ellenére a Dell az USA-ban és a világon is növelte részesedését, ezzel kétszer nagyobb szeletet hasítva ki a piacból a legközelebbi riválisához képest. Az összes többi PC gyártó csökkenő szállításokról számolt be, köztük a második legnagyobb Compaq és a harmadik helyen álló IBM is.

A Dell sikerét az agresszív árképzési politikájának és a gyors reagálóképességének köszönheti. A piac egészét nézve azonban az elemzők szerint 2002-ben az ágazat továbbra is gyengébben fog teljesíteni a korábbi évekhez képest, a pangásból való kilábalást 2003-ra jósolják.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés