Connect with us

Hirdetés

technokrata

Két új zsebgép a Handspringtől

Dotkom

Két új zsebgép a Handspringtől

Egy PDA és egy kommunikátor.

A Handspring végre hivatalosan is bejelentette két új tenyérgépét, melyek megjelenésére már hetek óta számítani lehetett. Az egyik újdonság a Treo 270-es nevet viseli, és a gyártó ez év elején debütált, mobiltelefonként is használható Treo 180-as kommunikátorának új, színes kijelzővel (160×160 pixel, több mint 4000 szín), és nagyobb teljesítményű akkumulátorral felszerelt változata. A 155 gramm tömegű eszköz külsőleg nem tér el sokban elődjétől, de a színes kijelzős utód csak integrált billentyűzettel ellátott változatban vásárolható meg (míg a Treo 180 Graffiti felülettel is elérhető volt), 500 dolláros áron.

A 10,9×6,8×1,8 cm-es méretekkel rendelkező kommunikátor GSM mobilhálózatokon működőképes, a főként Amerikában elterjedt CDMA szabványt támogató Treo 270-es június végén fog piacra kerülni. Az eszköz belsejében a szokásos, már-már elavultnak számító 33MHz-es órajelű Motorola Dragonball VZ processzor, valamint 16 MB memória található. Mivel a Treo 270-es operációs rendszere (Palm S 3.5) nem flash ROM-ban tárolódik, nem lehetséges upgrade-elni azt, de a patch-ek telepítését megoldotta a gyártó e modell esetében is.

A Handspring második újdonsága a Treo 90 PDA, amely kinézetben a Treo kommunikátorokra hasonlít, a Graffiti bevitel helyett integrált billentyűzettel szerelték fel, azonban nem funkcionál mobiltelefonként. A Treo 90-es a gyártó első olyan tenyérgépe, amelyen a 4.1-es Palm OS fut, kijelzője pedig 160×160 pixeles felbontású képet tud megjeleníteni, körülbelül 4000 színnel. Az előbb említett modellhez hasonlóan a Treo 90-esen sem található Springboard bővítőhely, amelyet a gyártó előszeretettel alkalmazott korábbi tenyérgépein. Ezen eszközben is ugyanolyan CPU ketyeg, mint a Treo 270-esben, és ugyancsak 16 MB memória került bele, amely SD/MMC memóriakártyákkal bővíthető. Az eszköz méretei: 10,6×7,1×1,8 cm, tömege 124 gramm, ára pedig 299 dollár.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés