Connect with us

Hirdetés

technokrata

DRAM árak a padlón

Laptop

DRAM árak a padlón

Alacsonyan szállnak a memória árak…

A 128 Mbites SDRAM chipek ára egy hét alatt majdhogynem felére esett vissza, így jelenleg már kevesebb, mint két dollárba kerülnek. A DRAM értékesítők elmondása szerint az árak süllyedése folyamatos, már hetek óta tart, s úgy tűnik, hogy ismét a rég nem látott mélységekig zuhan.

A DRAM árak fő gyilkosának a Hynix Semiconductort tarja az ipar, amely elöntötte a piacot memóriáival, arra kényszerítve a Micron Technology-t és a Samsung Electronics-ot, hogy hasonlóan cselekedjenek. Ehhez járul még hozzá a szezonális gyenge PC-piaci kereslet, ami összességében túlkínálatot eredményez.

Az érintettek szerint a DRAM-ok árának hatalmas zuhanását akár egyetlen gyártó is képes előidézni azzal, hogy teleszórja a piacot termékeivel, s ennek hatására a konkurencia is hasonlóan cselekszik. Jelenleg azonban a legnagyobb nyugtalanságot a kritikus 1,5 dolláros alsó határ elérése okozza, ugyanis a 128 Mbites SDRAM chipek ára a mélypontot még tavaly októberben érte el, amikor 1,25 dollár alá csökkent, s annak ellenére, hogy a múlt év negyedik negyedévének 1,80 dollárjáról 4,46 dollárra emelkedett most márciusban, a mélypont idén még mélyebb is lehet.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés