Connect with us

Hirdetés

technokrata

Döntés előtt: megszűnő hardverszériák

Dotkom

Döntés előtt: megszűnő hardverszériák

A HP-Compaq egyesülés eljutott abba a szakaszába, hogy a vezetőknek komolyan át kell gondolniuk, mely termékvonalak maradjanak meg, és melyek lesznek azok, amelyekkel a vásárló már nem sokáig találkozhat.

A HP-nél úgy döntöttek, mind a Compaq, mind a HP PC szériáit tovább folytatják. Ez utóbbi cég Pavilion modelljei a társult gyártó Presario számítógépeivel együtt továbbra is a felhasználók rendelkezésére fog állni. Az egyelőre nem tisztázott, hogy a két sorozat milyen mértékben lesz összehangolva árban, felépítettségben, csak annyi: a két márka a fúzió után is tovább él.

Mindez megfontolt stratégia része: a HP a két cég legnépszerűbb termékkategóriáit megtartja, a kevésbé keresetteket pedig összeolvasztja (például a Compaq ProLiant családot a magáévá teszi a HP, így a továbbiakban ezen a néven fognak futni az Intel-alapú szerverek). Az egyszerűsödésnek a vásárlók könnyebb választási lehetőségein túl megvan az az előnye is, hogy az adminisztrációs és gyártási költségek is mérsékelhetők.

Ugyanakkor hátránya is van: a márkanevek egyesítéséből a konkurencia profitálhat, hiszen így az olyan hardvergyártók, mint a Sony, a Dell vagy a Toshiba több számítógépet tudnak majd eladni. Éppen ezért még korántsem tiszta, hogy melyik vonalak egyszerűsödnek és melyek maradnak meg eredeti márkanevükkel. Mindazonáltal a HP-nál kijelentették, hogy a Compaq márkák zöme nem fog csak úgy beolvadni az egyesült cégbe, alaposan megvizsgálnak minden egyes sorozatot.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés