Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mi a helyzet a memóriapiacon?

Laptop

Mi a helyzet a memóriapiacon?

Folyamatos technológiacsere, röpködő gigabyte-ok, egyre bonyolultabb a helyzet. Ráadásul korántsincs még vége…

A memóriagyártók között a legismertebbekből kettő, a Kingston és a Micron elkezdte szállítani PC2700-as (DDR333) memóriamoduljait. Mint ismeretes, ezen lapkák 2,7 GB/sec-os adatátviteli sebességgel rendelkeznek, nagyobb teljesítményt produkálva ezzel a némileg lassabb, 266 MHz-en működő DDR SDRAM-oknál.

Minden bizonnyal örömmel veszik ezt a bejelentést a Via-nál, így ugyanis még nagyobb támogatást kap a cég KT333-as chipkészlete. Az egyelőre limitált mennyiségben kapható példányok Athlon XP processzorokhoz és Pentium 4-hez egyaránt felhasználhatók lesznek.

Nem csökkent azonban továbbra sem a piacon kialakult káosz, egyes gyártók ugyanis még csak a 266-os modulok éppen felfutó ágban levő népszerűségét lovagolják meg, s 333-as DDR RAM-mal még jelenleg sem rendelkezik minden, ezzel foglalkozó cég (a nagyobb gyártók közül csak a Samsung és a Hynix szállított eddig ilyen példányokat). A hab a tortán: a Via nemrég jelentette be, hogy hamarosan megszülethet a KT400-as chipkészlet is, amely még gyorsabb memóriák fogadására (is) képes lesz.

Több összehasonlító teszt azonban azt mutatta, hogy míg a 100 (vagy 133) MHz-es normál SDRAM-okhoz képest jelentős gyorsulás tapasztalható az alkalmazások terén, ha 266-os DDR memóriát használunk; 333 MHz-es dupla adatsűrűségű modulokra váltva már csak alig mérhető tényleges teljesítménytöbblet.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés