Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem élénkül számottevően a PDA-piac az idei évben

Dotkom

Nem élénkül számottevően a PDA-piac az idei évben

A Gartner Dataquest előrejelzése szerint a kéziszámítógépek piaca a jövő év eleje tájékán fog csak erőre kapni.

Többek között a gazdaság lassulásának hatására az idei év végéig várhatóan csak 18 százalékkal fog bővülni a PDA-k eladása a világpiacon, amely közel megegyezik a tavalyi évben elért 18,3 százalékos növekedéssel, de jelentősen elmarad a 2000-es év 114 százalékos gyarapodással. 2002-ben a Dataquest várakozásai szerint 15,5 millió darab tenyérgépet értékesítenek majd a gyártók, míg tavaly 13 milliót adtak el ezekből az eszközökből.

Prognózisok szerint az idei év második felében némileg erősödik majd a PDA-piac, majd – a világ gazdasági helyzetének stabilizálódása, illetve az egyre fejlettebb kéziszámítógépek megjelenésének hatására – 2003-ban tovább növekedhet. A Dataquest egyik elemzője úgy véli, a kéziszámítógépek egyre bővülő szolgáltatás-kínálata – például vezeték nélküli funkciók térhódítása – növekvő eladásokat fog generálni, főként a vállalati szegmensben.

Az elemző szerint 2003 különösen jó éve lesz majd a kéziszámítógépek piacának, azonban 2004-től a hagyományos PDA-k kárára jelentős piacot szereznek majd a mobiltelefon és kéziszámítógépes funkciókat magukban foglaló okostelefonok is.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés