Connect with us

Hirdetés

technokrata

Érkezik az UHU, az első magyar fejlesztésű Linux

Laptop

Érkezik az UHU, az első magyar fejlesztésű Linux

Hamarosan letölthető lesz a teljesen magyar fejlesztésű Linux, az UHU.

A Linux töretlen népszerűségnek örvend, melyhez nagyban hozzájárul könnyebbedő kezelése, nyílt forráskódúsága. Sok disztribúció található a piacon, a nevesebb cégek közül szinte mindnek van saját verziójú Linuxa. Egy újabb taggal gyarapodik hamarosan az operációs rendszerek sora: bejelentették az első magyar fejlesztésű (és nem magyarított) Linuxot, az UHU-t (nevét a linUx HUngary szavakból kapta).

A fejlesztés kilenc hónappal ezelőtt indult, s lassan beérni látszik. A termék egyik nagy előnye abban rejlik, hogy a szoftver magyar embereknek készült magyar emberek keze munkájával. Emellett még a teljesen kezdő felhasználók számára is könnyű telepíthetőséget, frissíthetőséget ígérnek a készítők (a weboldalon található “Támogatás/Segítség” menüpont alatt megtekinthető ennek menete, valamint pár screenshot is).

A rendszer a 2.4.17-es kernelre épül, a grafikus megjelenésért a Gnome desktop felel. Az X Window System legnépszerűbb implementációjának, az XFree86-nak a 4.2-es verzióját tartalmazza.

A disztribúció ugyan még nem érhető el, de végső stádiumába érkezett (a hivatalos oldalról nemsokára letölthetővé válik az operációs rendszer). Minden támogatást szívesen fogadnak a készítők, akinek van kedve és ideje csatlakozni, az keresse fel bátran az UHU weboldalát.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés