Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egységesedő DVD ipar: 30 GB-os írható korongok a láthatáron

Laptop

Egységesedő DVD ipar: 30 GB-os írható korongok a láthatáron

Az írható DVD-k nagy rákfenéje a sok különböző formátum, ezért kilenc nagy nevű cég összefogott, hogy megteremtse a jövő DVD szabványát.

Kilenc szórakoztatóelektronikai termékeket gyártó cég (többek között a Sony, a Philips és a Samsung) bejelentette a következő generációs DVD szabványt. A jelentősen megnövelt kapacitású korongok technikai részletei ugyan egyelőre a titokzatosság homályába merülnek, de maga a bejelentés is nagy előrelépés, feltételezi az inkompatibilitás elkerülhetőségét. Várhatóan 2003 vagy 2004 tájékán piacra kerülhet a 30 GB-os kapacitással rendelkező, írható DVD.

A fent említett cégeken kívül még a Hitachi, a Matsushita, a Pioneer, a Sharp, az LG Electronics és a Thomson vett részt a tárgyalásokban. Nem lehetett könnyű megegyezni, mert a Toshiba és a Matsushita a DVD-RAM formátumot, a Pioneer és a Sharp a DVD-RW típust támogatja. Természetesen a Sony és a Philips szintén külön formátummal rendelkezik.

Ugyan a VHS szabvány dominanciája visszaszorult, de a DVD még korántsem terjedt el annyira, mint ahogy azt előre várták. A szélessávú Internet-hozzáférések folyamatos bővülésével azonban egyre nagyobb az igény a digitális videórögzítés szabványos technológiája iránt.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés