Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egészségünk kulcsa a technológiában rejlik

Dotkom

Egészségünk kulcsa a technológiában rejlik

A változások gyorsasága az egészségügyi szektor legnagyobb technológiai jellegű fejfájása.

Ricoh által szponzorált tanulmány adatai szerint az egészségügyi, biotechnológiai és gyógyszerészeti vállalatok vezetőinek 92,5%-a nagyobb mértékben függ a technológiától, mint 3 évvel ezelőtt. Az egészségügyi vezetők túlnyomó többsége (70%-a) egyetért abban, hogy a technológia kreatívabbá tette alkalmazottait az új egészségügyi szolgáltatások, gyógyszerek és termékek kidolgozása során. Azonban a legnagyobb kihívást továbbra is a technológia integrálása jelenti a betegellátás, szolgáltatás és adminisztráció javítása érdekében. A válaszadók több, mint harmadánál (35%) okozott adatveszteséget az elmúlt hat hónapban számítógépes hiba. Az Economist Intelligence Unit által készített „Humans and Machines” tanulmány rávilágít a technológia egyre fontosabb szerepére az egészségügyi szektorban.

A technológia indukálta változások azonban valószínűleg nem jelentik azt, hogy a jövőben robotok és számítógépek veszik át a betegellátást a jövőben. Az egészségügyi, biotechnológiai és gyógyszeripari válaszadók a páciensek állapotának diagnózisát, (36%) az új kezelések és gyógyszerek kidolgozását (32%) jelölték meg, mint a két legkritikusabb terület, ahol továbbra is szükséges az emberi intuíció. Ezzel ellentétben mindössze 5%-uk gondolta úgy, hogy az egészségügyi szakértőknek időt kell áldozni a páciensek adatainak menedzselésére. Valamint 8% van azon a véleményen, hogy az ilyen specialistáknak foglalkozniuk kell az adminisztrációs folyamatok javításával.

Hospital-Information-Management-System-HIMS

Abban azonban mindannyian egyetértettek, hogy a technológiának továbbra is feladata a hatékonyság növelése. A legnagyobb kihívás az egészségügyi szektorban, hogy a technológia gyorsabban fejlődik, mint a belső támogató folyamatok. Ezt a problémát tovább árnyalja az a tény, hogy a válaszadók 38%-a szerint a szervezeten belüli rendszerek gyakran nincsenek összekötve egymással. Bár igen fontosak az egészségügyben a folyamatvezérelt fejlesztések, a megkérdezett vezetők 78%-a szerint az izolált technológia a hozzá kapcsolt folyamatok nélkül nem sokat ér.

bigstockphoto_Mri_Head__1898953

Az automatizálással elérhető legjobb példákat megemlítik az Európai Bizottság „e-health action plan” dokumentumában3. Dániában sikerült évi 120 millió dolláros megtakarítást elérni, miközben az orvosok átlagosan napi 50 percet spórolnak az adminisztráción. Olaszországban az információs és kommunikációs technológiák bevezetésével az egészségügyi szektorban a teljes nemzeti egészségügyi kiadások (12,4 milliárd euró) körülbelül 11,7%-át sikerült megspórolni. Csak a digitális receptek bevezetésével sikerült körülbelül 2 milliárd eurót megtakarítani.

Töltse le az egészségügyi tanulmányt a http://thoughtleadership.ricoh-europe.com/eu/humans-and-machines/ weboldalról.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés