Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nyereségre számít az Amazon

Dotkom

Nyereségre számít az Amazon

Úgy tűnik, valamilyen szinten nyereségessé válik a jól ismert online áruház, az Amazon.com

Bár a negyedéves nyereség még csak az akvizíciós, az amortizációt és ehhez kapcsolódó egyéb költségeket nem tartalmazó pro forma szinten valósulhat meg, ez az első alkalom, hogy a vállalat bármilyen nyereségről egyáltalán beszámolhat negyedéves szinten (ennek ellenére a vállalat még messze van attól, hogy nettó nyereséget produkáljon).

Ezenkívül az Amazon a mai nap folyamán várhatóan arról fog beszámolni, hogy sikerült lejjebb tornásznia üzemi veszteségét, elsősorban a karácsonyi vásárlási szezon vártnál erősebb forgalmának hatására. Az 1995. júliusa működő online áruház nettó vesztesége a Thomson Financial/First Call által megkérdezett elemzők egyébként részvényenkénti 4-8 centes pro forma nettó veszteséget jósolnak a cégnek, amely az 1 évvel ezelőtti 25 centes deficithez képest mindenképpen javulást jelent.

Az Amazon forgalma a negyedik negyedben körülbelül 4 százalékkal gyarapodott az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest, és a prognózisok szerint valamivel 1 milliárd dollár felett (1,01-1,08 milliárd) tetőzött. Az idei pénzügyi év első negyedében az Amazon 747 millió dolláros (7-12 centes egy részvényre eső) veszteségre számít, a teljes 2002-re pedig 23-49 centes részvényenkénti veszteséget, és 3,36 milliárd dolláros forgalmat jósol magának.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés