Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagysebességű fotónyomtatás, Canon módra

Laptop

Nagysebességű fotónyomtatás, Canon módra

Az S sorozat új, 900-as nyomtatója a régebbi, S800-as nyomtató leváltására készült. Felbontásában ugyan nem, de sebességben jelentősen megelőzi ősét.

A Canon BubbleJet S900 a díjat is nyert S800-ra épül. Az S900-as ugyanolyan felbontásban képes nyomtatni, mint elődje az S800-as, vagyis 2400×1200 dpi-vel. A nyomtatás sebessége azonban az S900-as esetében 2-szer nagyobb az S800-hoz képest, illetve 3-szor nagyobb a konkurens gyártmányhoz képest. Egy teljes A/4-es fotót Photo Paper Pro fotópapírra 1 perc alatt képes kinyomtatni, míg egy 10×13 cm-es fényképet kevesebb mint fél perc alatt.

Felbontásáról talán elég annyit mondani, hogy eddig még nem látott, 3072 fúvókájú fejet használ. Ez kétszer több, mint az S800-as 1536 fúvókája, illetve 10-szer több, mint a legtöbb átlagos tintasugaras nyomtató fúvókáinak száma. Az új fejegységnek nem csak a felbontása, de a sebessége is lenyűgöző, másodpercenként 73,7 millió képpontot képes nyomtatni. Fogyasztásának alacsonyan tartása érdekében a továbbfejlesztett MicroFine Droplet technológiát is alkalmazták, mely a pontok helyét, méretét és sűrűségét is szabályozza. 6-színű festékrendszere a világ eddigi legkisebb festékbuborékait állítja elő, 2400×1200 dpi-s felbontás esetén ez mindössze 4 pikolitert jelent pontonként. A kinyomtatott kép igen jó dinamikájú, a 49 árnyalat/pixel nyomtatásnak köszönhetően.

Mint az S750, az S900 is a festékpatron kiürülése előtt képes riasztani. A keretmentes nyomtatási technológiának köszönhetően valóban jó fotónyomtatónak mondható, emellett az ollót akár el is felejthetjük.

A nyomtatóhoz a PhotoRecord, a ZoomBrowser EX és a PhotoStitch programokat kapjuk. A PhotoRecord automatikusan képes beállítani a kellő képméretet bármilyen papírról is legyen szó. A ZoomBrowser segítségével egyszerűen kategorizálhatjuk képeinket. A PhotoStitch program segítségével több képből egy széles panorámakép készíthető (ha az eredeti képek ezt lehetővé teszik átfedésekkel).

A Canon BubbleJet S900-as nyomtatót nem sajnos használhatjuk Windows 95 alatt, mivel csak USB-n keresztül köthető össze számítógéppel. Ennek következtében csak Windows 98/ME/2000/XP és MacOS alatt használható.
A nyomtató ára 530 euró lesz, a boltokba február elsején kerül.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés