Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia kiszáll a mobil bizniszből?

Dotkom

A Nokia kiszáll a mobil bizniszből?

Lumia ide, Asha oda, a Nokia kiszervezheti magát a mobilok piacáról.

A Keepskor* alapítója és a Forbes-nál is közreműködő Tristan Louis úgy véli, hogy a Nokia végleg kifarolhat a mobiltelefonok gyártásából, a technológiát azonban nem hagyja veszni, a Microsoft és a Huawei fogja továbbvinni a Lumiákat és a többi terméket. A Nokia a kiszállás után inkább a szolgáltatásokra és a szoftverekre fektetne nagyobb hangsúlyt (pl. Nokia Here). Louis szerint a Nokia okostelefon divízióját a Microsoft fogja megvenni, míg a szintén nagy bevételt hozó egyéb készülékek gyártását a kínai Huawei fogja végezni.

Louisnak konkrét bizonyítékai nincsenek, de nem ő az első, aki megkongatta a vészharangot. A Nokiának sorozatban az elmúlt hat negyedéve veszteséges volt. A konspirációs elméletek egyik legjobb alapanyaga lehet a Nokia-Microsoft kapcsolat, hiszen a Nokia megbízott vezérigazgatója az a Stephen Elop, aki korábban a Microsoftnál a jelenlegi nagyvezér, Steve Ballmer jobb keze volt. Hát nem fantasztikus?

A Keepskor egy olyan alkalmazás, mely külön programozási nyelv ismerete nélkül lehetővé teszi, hogy egyszerűbb játékokat készítsünk magunknak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés