Connect with us

Hirdetés

technokrata

Módosított Touchpad-et készített a Stanford Egyetem kutatója

Tablet

Módosított Touchpad-et készített a Stanford Egyetem kutatója

Nagy segítség lehet az MRI vizsgálatok során az átalakított webOS-es táblagép

Bár a HP TouchPad-je hivatalosan már halott, de ez nem szegte kedvét a Stanfordon dolgozó kutatónak, Andrew B. Holbrook-nak, aki egy teljesen új felhasználási területre programozta át a WebOS-t, ez a terület pedig nem más, mint az MRI laboratórium. A teljesen átszabott Web OS (ez a Hewlett Packard saját operációs rendszere) sokkal könnyebbé teheti az MRI-n dolgozó orvosok munkáját.

Az MRI sajnos egy renkívül erős mágneses mezőt generál, amely a legtöbb elektromos berendezést tönkreteszi, de Holbrook talált egy lehetséges megoldást ennek kiküszöbölésére és a HP szakembereivel közösen egy olyan módosított TouchPad-et készítettek, amelyből kihagytak minden olyan alkatrészt, amely fémet tatalmazott, így nincs benne rezgő motor és hangszóró sem. A végeredmény egy olyan eszköz lett, ami minimális fémalkatrészt tartalmaz, így majdnem az egész MRI-helyiségben használható.

Természetesen a TouchPad nem érne semmit se olyan alkalmazások nélkül, amik kifejezetten az MRI-vizsgálatokra készültek, így akár az erős mágneses térben is állítgathatni lehet a MRI gép paramétereit és minden mást, amit eddig csak egy másik helyiségben volt lehetséges. Holbrook elárulta, hogy itt nem áll meg a fejlődés, ugyanis már tesztelés alatt van egy olyan okostelefon is, amelyen szintén módosított WebOS fut és ugyanúgy minimálisra vannak csökkentve a fémalkatrészek benne.



Szólj hozzá!

További Tablet

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés