Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Google nekiment az Apple-nek

Dotkom

A Google nekiment az Apple-nek

A keresőóriás nem kisebb dologra vállalkozott, mint hogy tiltsák be az Államokban az iEszközöket.

Az amerikai Apple és a dél-koreai Samsung háborújának egy fontos állomásához érkeztünk pénteken. Az eredményt mindenki tudja: az amerikai esküdtszék és a bíróság példátlan módon meszelte el a Samsungot, mely táptalaja lehet egy esetleges Apple-Google (iOS-Android) háborúnak is. Az Apple tegnap, két nappal a határidő lejárta előtt már be is adta azon Samsung-készülékek listáját, melyeket be kíván tiltatni az Egyesült Államokban. Ezen a listán zömmel Galaxy S II készülékek szerepelnek különböző szolgáltatói konstrukciókban. De a Google se volt rest.

Most érett be a házasság
A Google még tavaly döntött úgy, hogy felvásárolja a szintén amerikai Motorola mobiltelefon részlegét mintegy 12 milliárd dolláros áron (ne felejtsük, az Androidot is felvásárolta, nem saját fejlesztés). Ezért a pénzért nem csak készülékeket meg egy komplett céget kapott, hanem sok-sok szabadalmat, melyek egy részét szerintük az Apple megsértette, ugyanis számos olyan technológiai eljárást alkalmaz a készülékeiben, melyeket immár a Google birtokol. A Google beadványa szerint hét ilyen ponton sérti Cupertino a felségvizüket: a legnagyobb talán a 4S egyik fő vonzereje, a Siri maga, néhány GPS-alapú emlékeztető és videólejátszó szabadalom is. És a Google nem pénzt akar.

Tiltsák be!
A Mountain View-i keresőóriás cég nem kártérítést akar, hanem annyit kér a bíróságtól, hogy tiltsák meg az iPadek, iPodok, iPhone-ok behozatalát az Egyesült Államokba. Mivel a készülékek a kínai Foxconnban készülnek, így ez gyakorlatilag nem jelent mást, mint hogy a saját piacáról szorítanák ki az Apple-t. Ha a beadványból tárgyalás lesz, akkor az minden idők legnagyobb bírósági összecsapásává válhat. Hogy az ügynek lesz nyertese és vesztese, az nem kétséges, de a legnagyobb vesztesek a felhasználók lesznek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés