Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már most kipróbálható az Office új verziója!

Laptop

Már most kipróbálható az Office új verziója!

A Microsoft tegnap bemutatta, majd még aznap elérhetővé is tette a legújabb irodai szoftvercsomagjának próbaverzióját!

A tegnapi napon a Microsoft bemutatta a legnépszerűbb irodai csomag új verzióját. Az egyelőre hol Office 15-nek, hol Office 2013-nak hívott verzió megjelenése jövőre várható. Steve Ballmer a Microsoft vezetője az eddigi legambiciózusabb Office projektnek nevezte a fejlesztést. A magas fokú odafigyelés, és a a rengeteg újdonság annak tudható be, hogy a Google és több más cég is, ingyenes, bárki számára könnyedén hozzáférhető irodai programokat dobott piacra az elmúlt években, így a Microsoftnak olyan újdonságokat kellett bemutatnia, melyek miatt az emberek hajlandók fizetni a termékért. Az egyik legnagyobb újdonság a nagyfokú SkyDrive integráció. Ez a Microsoft felhő alapú szolgáltatása, melyre ezen túl az Office könnyedén fel tudja tölteni a dokumentumainkat, hogy azt más gépről is elérhessük. Sőt,ezentúl a szoftvercsomag már nem gépekhez fog kötődni, hanem felhasználókhoz.


Ez azt jelenti, hogy az asztali verzión megszerkesztett dokumentum feltöltődik a felhőbe, majd onnan könnyedén elérhetővé válik, bárhol, bármikor. Ezt a szoftvercsomag kifejezetten böngészőre optimalizált, internetes verziója, az Office 365 teszi lehetővé. Az Office támogatja a Windows 8at, sőt az ARM processzoros táblagépekre optimalizált Windows RTt is. Ez azt is jelenti, hogy támogatja az érintőkijelzőket, vagyis ezentúl akár kézzel is jegyzetelhetünk például a OneNote alkalmazásban.

A menük és a a funkciók kifejezetten úgy lettek átalakítva, hogy minél könnyebben tudjuk érintőkijelzőn használni a szoftvert. Ehhez valamilyen szinten változtatni kellett a szoftver kinézetén. Bár az alap, 2007 óta használt, Ribbon felületnek keresztelt elrendezés maradt, a szoftvercsomag egészének a stílusát „Metrosították” hogy illeszkedjen a legújabb Microsoft termékekhez. A sok újítás mellett nem maradhatott el a manapság oly népszerű közösségi szolgáltatások integrációja.

Vagyis például egy Facebookon talált videót ezen túl könnyedén beilleszthetünk a dokumentumunkba, anélkül, hogy azt a gépünkre kellene mentenünk. Örömteli, hogy ezen túl képesek leszünk PDF dokumentumokat megnyitni, majd szerkeszteni. Ez a funkció nagyon hiányzott az eddigi verziókból. Ha valakinek megtetszett a megújult Office, a próbaverziót letöltheti a Microsoft oldaláról. Ha valaki esetleg aggódna. a 32 bites verzióban letölthető szoftver nem túrja ki az előző verzióit, így érdeklődők is nyugodtan megszemlélhetik az újdonságot, anélkül hogy elveszne a stabil verziójuk.

A végleges, táblagépekre optimalizált verziója már várhatóan idén ősszel, otthoni és oktatási verzióban elérhető lesz. A normál számítógépre ugyanakkor kicsit később, valamikor jövő év elején jelenik meg.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés