Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mostantól már beszélhetünk is a Mac-ekhez!

Dotkom

Mostantól már beszélhetünk is a Mac-ekhez!

Itt az új macOS, vele együtt pedig Siri is a Mac-ekre költözik.

Megtörtént a váltás, mostantól nem OSX-nek, hanem az iOS, a watchOS és a tvOS után macOS-nek hívják az Apple asztali rendszerét. Sőt, az alnév sem marad ki, ezúttal a Sierrát választották a kaliforniai gyártónál.  A Yosemite-nél bevezetett formai megoldások ezúttal sem változtak, azaz inkább a burkolat alatt nyúltak hozzá a rendszerhez.

apple-wwdc-20160613-1439

A bemutató során elsőként az Auto Unlock funkcióról esett szó, ennek lényege, hogy amennyiben van a közelben egy általunk használt Apple eszköz, úgy a beléptetés azonnal megtörténik, nincs szükség a jelszó beírására. Szintén az univerzalitást segíti, hogy az Universal Clipboard segítségével az iPhone-on kimásolt szövegek Mac-en is beilleszthetőek.

apple-wwdc-20160613-1585

Tovább okosították az iCloud Drive-ot is, így a jövőben automatikusan beállíthatjuk, hogy mely fájlokat tárolja kizárólag a felhőben a rendszer és mik azok, amikre ténylegesen szükségünk van. Szintén izgalmas, hogy a szolgáltatásnak köszönhetően a macOS asztalán lévő dokumentumokat a mobilunkról és táblagépünkről is elérhetjük majd.

apple-wwdc-20160613-1633

Megjelenik az Apple Pay is az Apple asztali rendszerére, így hamarosan a böngészőből egy érintéssel fizethetünk majd. Ehhez azonban szükség van az iPhone-ra, ugyanis a szolgáltatás a telefon ujjlenyomat-olvasóját használja a biztonsági ellenőrzéshez.  Az új macOS-szel kapcsolatban azonban egyértelműen a legfontosabb, hogy mostantól Siri is elérhető az asztali operációs rendszeren, az asszisztens csakúgy használható, ahogyan eddig, az iOS alatt megismertük. Így lehetőségünk van alkalmazások indítására, üzenetküldésre és a rendszer beállításainak módosítására is. Ja és a vicces kedvűek is örülhetnek, Siri továbbra is tud poénokat mesélni. A fejlesztők júniustól tölthetik le a bétaverziót, a Sierra pedig ősszel érkezik majd meg a végfelhasználókhoz egy ingyenes frissítés képében.

Képek forrása: The Verge



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés