Connect with us

Hirdetés

technokrata

A privát üzeneteket olvassa a Facebook?

Dotkom

A privát üzeneteket olvassa a Facebook?

Azért perelték be a közösségi oldalt, mert állítólag a felhasználók privát üzeneteit is elolvassa a rendszer.

Azt mindenki tudja, hogy a Facebook rendszere folyamatosan elemzi a hozzászólásokat, figyeli a lájkolásokat és a bejegyzésekhez kötődő aktivitásokat. Azt azonban már csak kevesen feltételezik, hogy a közösségi oldal rendszere a privát beszélgetéseket is figyeli. Márpedig épp emiatt perelték be a közösségi oldalt, az Észak-Kaliforniai Kerületi Bíróságon hitelesített ügyben ugyanis azzal vádolják a Facebookot, hogy a rendszerük a privát chateléseket is figyelemmel követi.

facebookintelligencia

 

Egészen pontosan az ezekben elhelyezett hivatkozásokkal foglalkozik a rendszer, amennyiben pedig gyakran találkozik egy-egy hivatkozással, azt “lájkként” értelmezi. Ez azt jelenti, hogy csakúgy, mint egy oldalon lévő tartalomra nyomott like után, a Facebook ilyenkor megvizsgálja, hogy ahhoz kötődően milyen hirdetéseket érdemes a felhasználó elé helyezni, hátha azok “betalálnak” és sikerül vásárlásra késztetni az illetőt.

Bár korábban ezzel kapcsolatosan már beperelték a site-ot, akkor az ügy azzal zárult, hogy a Facebook nem sértett semmilyen szabályt. A felperesek szerint azonban ez nem így van és a Facebook továbbra is gyűjti az URL-eket a privát üzenetekből. A Facebook egyelőre nem reagált az ügyre, de talán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, ezúttal sem ismerik majd el, hogy miket ellenőriz nap mint nap a rendszerük.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés