Connect with us

Miben jobb az Apple Music a riválisoknál?

Dotkom

Miben jobb az Apple Music a riválisoknál?

Összehasonlítottuk az Apple Music-ot a konkurenciával.

Míg 2003-ban az iTunes store elindítása számított nagy sikernek, mára a streamelő szolgáltatások átvették a vezetést. Miért fizetnénk 10 dollárt egyetlen albumért, ha ezért a pénzért egy havi korlátlan zenehallgatást kaphatunk.

Természetesen ezt az Apple is jól tudja, és a Beats felvásárlása után a Beats Music-ot átalakítva meg is született az Apple Music. A szolgáltatást a tegnapi WWDC konferencián mutatta be a vállalat, és a hallottak alapján június 30-ától lesz elérhető iOS-en, Mac-en, Windows-on 100 országban, de ősszel Androidra és az Apple TV-re is megérkezik.

Ha az árakat nézzük, az Apple Music is megtartotta a népszerű 10 dolláros havidíjat (és a 15 dolláros családi havidíjat), amit például a Spotify, az Rdio, a Google Play Music vagy a Deezer ajánl, és hasonlóan több mint 30 millió dalt érhetünk el rajta.

A rádiószolgáltatásuk a riválisokkal szemben nem automatizált, hanem ember által vezetett, de ez talán nem lesz elég a sikerhez. A konferencián elhangzottak szerint az exkluzív tartalmakkal akarják megszerezni a hallgatókat, de ha belegondolunk meddig lehet például egy új Kanye West album valóban exkluzív? Biztosan meg fog jelenni a többi platformon is, maximum egy pár nappal többet kell várnunk rá.

Összegezve szerintünk nem valószínű, hogy a mostani Spotify vagy Deezer előfizetők váltani fognak csak azért mert “Apple” szerepel a szolgáltatás nevében, azonban új felhasználók megszerzésével és egy jó marketing stratégiával kiemelkedhet az Apple Music, és néhány éven belül mindenki streamelné a kedvenc számait.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő