Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb részlegektől válhat meg a Sony

Dotkom

Újabb részlegektől válhat meg a Sony

Veszélyben a TV és mobil üzletág?

A 80-as és 90-es évek egyik leginnovatívabb vállalataként számon tartott Sony az elmúlt évtizedben alaposan lemaradt, legalábbis több, nagy népszerűségnek örvendő piacon. A telefonok, az MP3 lejátszók, a laptopok és a televíziók területén sem tudtak átütő sikert elérni, hiába az alapos átszervezések, a mérleg hosszú ideje negatív irányba mozdult.

Sony CEO Kazuo Hirai News Conference

Ennek a helyzetnek esett áldozatul a már önálló márkaként létező Vaio, a legújabb információk szerint pedig hasonló sorsra juthat a Bravia és az Xperia család is. Kazuo Hirai, a japán gyártó vezérigazgatója egy sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy fennáll az esélye annak, hogy a televíziók és az okostelefonok területét is elhagyják, mivel inkább a különböző szenzorok fejlesztésével, a konzolok gyártásával és a film- és zenekiadó részlegükkel akarnak foglalkozni.

sonyxperiaultravizben

Hirai világossá tette, hogy nem óhajtanak több erőforrást átcsoportosítani ezen két részleg működésére, azaz vagy sikerül a közeljövőben fordítaniuk és megjön a várt nyereség, vagy valamilyen módon megválnak tőlük. Ez egyébként egyáltalán nem egyedi a piacon, a Philips és a Toshiba is döntött már úgy, hogy megválik több, korábban fontos szerkezeti elemként számon tartott részlegétől a túlélés érdekében.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés