Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hollywoodi hírességek meztelen fotói kerültek fel az internetre

Dotkom

Hollywoodi hírességek meztelen fotói kerültek fel az internetre

A hétvégén több hollywoodi híresség privát fotója került fel az internetre. Érdekesség, hogy a meztelen fotókért most nem egy lesifotós felelős, hanem egy ügyes hacker, kinek sikerült feltörni a sztárok iCloud fiókját, és hozzájutni a biztonsági mentésekhez.

Először a 4Chan egyik fórumán jelentek meg a képek, majd a Redditre is felkerültek. A fotók között Jennifer Lawrence, Kate Upton, Kirsten Dunst, Brie Larson, Kaley Cuoco, Victoria Justice, Yvonne Strahovski, Teresa Palmer, Lea Michele, Mary Elizabeth Winstead, és Ariana Grande is szerepel, és mára ellepték az internetet a személyes képek.

A hacker állítása szerint még számos híresség privát képei és videói vannak a birtokában, például Rihanna, Kim Kardashian, Winona Ryder, Scarlett Johansson és Selena Gomez-ről, és hamarosan azokat is közzéteszi a világhálón. “Ti, akik most azokat a fotókat nézegetitek, amiket a férjemmel csináltunk az otthonunkban évekkel ezelőtt, remélem, nagyon büszkék vagytok magatokra” – írta a Twitteren a Halálbiztos-ból ismert Mary Elizabeth Winstead, akinek hat aktfotóját hozta nyilvánosságra a hacker.

Felháborodásuk érthető, és Jennifer Lawrence sajtósa már fel is vette a kapcsolatot a hatóságokkal, hogy bepereljenek mindenkit, aki ezen fotókat terjeszti a neten. Fontos megemlíteni, hogy a hacker súlyos bűncselekményt követett el ezzel, hiszen például 2012-ben egy férfit tíz év börtönre ítéltek, mert feltörte Scarlett Johansson mobilját, és a színésznő meztelen fotóit felrakta az internetre.

Ez sajnos már nem segíti őket, hiszen a képek már kikerültek, és letörölni nem lehet őket. De mit is tehetünk, hogy elkerüljük a hasonló eseteket? Összeszedtünk 5 tippet, mellyel megelőzhető mindez:

1. Semmiképpen ne használjunk felhő alapú tárhelyet, ha hasonló fotókat szeretnénk megőrizni magunknak!

2. Kizárólag otthoni számítógépünkkel szinkronizáljuk telefonunkat!

3. Ha a készülék meghibásodik, kizárólag megbízható szervizbe vigyük, ahonnan nem fog kikerülni semmilyen féltett adat!

4. A privát fotókat jobb, ha minél előbb letöröljük telefonunkról, és egy másik helyen tároljuk, mivel könnyen kerülhet idegenek kezébe az eszköz.

5. Minél kevesebb másolat készüljön ezekből a fájlokból, így könnyebb felügyelni jelenlétüket!

Forrás: http://www.origo.hu/filmklub/blog/hir/20140901-jennifer-lawrence-pucer-fotoi-leptek-el-a-netet-kirsten-dunst.html



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés