Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: OKI MC361 – Kompakt Profizmus

egyéb kütyük

Teszt: OKI MC361 – Kompakt Profizmus

Az OKI multifunkciós eszközét teszteltük.

Napjainkban a legtöbb ügyet már elektronikusan intézik, a nyomtatók piaca cseppet sem haldoklik, számtalan helyen van még szükség a jó öreg papír alapú dokumentumokra. Az OKI legújabb, 4 funkciós eszközével most egy csapásra megoldhatjuk a problémáinkat, méghozzá úgy, hogy nem kell külön sarkot fenntartanunk a gép számára.

Használat

Rögtön felvetődik az emberben a kérdés, hogy miért éri meg egy ilyen modellt megvásárolni. Ha az ember sétál egy bevásárlóközpontban akkor pillanatok alatt több tucat multifunkciós készülékkel találkozik. Igen ám, de akárcsak az élet annyi területén, itt is él, hogy olcsó húsnak bizony híg a leve. Az OKI is tisztában volt ezzel, így amikor megalkották az MC361-es modelljüket, akkor az átlagember számára egy igen magas árat határoztak meg. Ez be is határolja a lehetséges vásárlóerő típusát, ám ne legyen illúziónk, ezt a modellt leginkább klimatizált irodák asztalain fogjuk megtalálni.

oki_printing_solutions_mc361_mfp

Igen erős asztalon, mivel 29 kg-jával azért nem tartozik a pehelykönnyűek mezőnyébe. Cserébe viszont 44,4 centiméter magas és 42,7 centiméter széles, tehát túl nagy helyet nem foglal majd. Viszont jó szolgálatot tesz, hiszen maximum 24 lap/perces sebességgel képes a dokumentumaink kétoldali nyomtatására. Négy minőségi beállítás közül választhatunk, ám a legrosszabb módban sem lesz olvashatatlan az elkészült szövegek minősége, ám itt már hanyagolnám a fotók papírra történő mentését, ahhoz magasabb beállítás az igazi.

oki-mc361dn-2

A szkennelést gyorsan és pontosan végrehajtja a készülék, az elkészült műveket pedig a Nuance PaperPort alkalmazással rendezhetjük el. Ha esetleg nem lennénk megelégedve az elkészült anyaggal, akkor a OmnniPage segítségével akár módosíthatunk is rajta. Az MC361-es amúgy is nagyon jól boldogul a külső forrásokkal hiszen ma sem általános, hogy egy multifunkciós eszközre USB portot és Ethernet csatlakozót helyeznek el.

250098-oki-mc361-angle

Így nem érhet meglepetésként, hogy a modell egy sor protokoll és nyomtatási nyelv birtokában van. Ez a hozzállás a kezelésnél is folytatódik a használat egyszerűen megy, a felhasználónak nincs szüksége órákig tartó tanulásra, rövid idő alatt el lehet sajátítani mindent. Sőt, a szoftver olyanokra is képes, hogy fájltípusokra lebontva megmutassa, milyen fajta dokumentumokat nyomtattunk a géppel vagy éppen melyek azok a színek amiket a legtöbbet használtunk. Sajnáltam, hogy mindezt nem egy modern érintőképernyőn tehetjük meg, csak a hagyományos, nyomógombos megoldás áll a rendelkezésünkre.

oki-mc361dn-4

A környezetünkre való odafigyelés meglátszik az MC361-es más jellemzőjénél is. Irodai eszköznél sokszor van üresjárat, hiszen például éjszaka általában nem használják őket. Épp ezért a mérnökök beépítettek egy mélyalvás módot, ilyenkor gyakorlatilag nulla áramfogyasztással üzemel és csak az első adandó jelre kelti fel magát. Manapság már csak elvétve használják, de pozitív, hogy a japán vállalat FAX funkcióval is felvértezte a készüléket.

Végítélet

Nekem nagyon tetszett az OKI újdonsága, el tudnám képzelni a mindennapok során. Ehhez már csak 100 ezer forint hiányzik, hiszen ennyit kell fizetnünk a cég egyik kiválóságáért. Aki viszont hajlandó ennyit áldozni egy ilyen termékre, az nemcsak profi minőséget, de okos funkciókat is kap a pénzéért, ami egy megfontolandó ajánlattá teszi az MC361-et.

 



Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

OKI MC361

  Megjelenés éve: 2013
  Pro:  
  - Jó minőségben nyomtató
  - Szépen szkennel
  - Könnyen kezelhető
 
  Kontra:  
  - Kissé magas ár
  - Nincs érintőképernyő
 
Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés