Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: Canon P-208 és WU10: A papír csodája

egyéb kütyük

Teszt: Canon P-208 és WU10: A papír csodája

A Canon hordozható szkennerjét illetve a hozzá tartozó Wifi egységet teszteltük.

A mi történetünk egy sajtóreggelivel kezdődött. Egy verőfényes reggelen ellátogattam a belvárosba egy, a Canon által szervezett sajtótájékoztatóra, ahol a vállalat legújabb, imageFORMULA P-208 típusú szkennerükről volt szó. Az apró, leginkább egy összecsukott esernyő méretével megegyező eszközről elöljáróban csak annyit, hogy álmomban nem gondoltam volna, hogy egy ilyen termékből látványosság lehet.

Cannon-imageFORMULA-DR-P208-ultra-compact-scanner_2

Az első benyomások

Mivel a sajtótájékoztató színhelye a belvárosban volt, így úgy döntöttem, hogy nem vesződöm a parkolással, és metróval megyek. Ez miért is lényeges?- kérdezheti az olvasó. Hát bizony azért, mert egy szatyorban haza is kellett hozni a szerzeményemet, aminek a színe a cég logójához illően piros volt. Nem mondom, kicsit azért néztek rám, de igyekeztem a Canon feliratot mutatni, hogy bizony nem egy női butikból jövök,hanem valami fontos rejtőzik a szatyorban. Hazaérve aztán nagy hévvel bontottam ki a dobozból a furcsa formájú készüléket.

cannon-imageformula-dr-p208-ultra-compact-scanner_6

A mérnökök precizitására jellemző, hogy a Japánban készült eszköz a hasonló termékeknél megszokott fólia helyett egy hordtáskának is beillő kis “szütyőben” foglalt helyet. Apropó hordtáska, ilyet is adtak a tesztkészülék mellé, a néhány ezer forintos tartozék beszerzése mindenképp jól jön, hiszen egy ilyen hordozható, 60 ezer forintos szkenner pótlása nem igazán boldog folyamat, ha esetleg esés miatt tönkremenne. A készülék dobozában helyet kapott még a több nyelven íródott használati útmutató és egy DVD. Utóbbin a Windows és Mac felhasználók számára készített applikáció található, aminek segítségével számítógépünkre kerülhetnek a nemrég még papír formájukban létező adatok. Jómagam MacBookra telepítettem a szoftvert, és örömmel fedeztem fel, hogy akár iPhoto-ba is elmenthetem a beszkennelt képeket.

WU10_Angle2_tcm13-983931

 

Sebesség,képminőség

A képek viszont csak akkor kerülhetnek a gépünkre, ha a P-208 megfelelő minőségben olvassa be őket. Szerencsére amilyen kicsi a mérete, annyira jó a képminősége. Lehetőségünk van kétoldali szkennelésre, ilyenkor a lap mindkét oldalát digitalizálja, de ha valaki számára ez nem szimpatikus, az választhatja a klasszikus egyoldalas megoldást is. A papír mérete maximum A4-es lehet, a kisebb méret viszont egyáltalán nem probléma, mivel egy kar segítségével a kívánt szélességre állíthatjuk.  A mindössze egyetlen USB portra csatlakoztatható szkenner ezután “ránehezedik” a papírra és megkezdi annak beolvasását. Néhány másodperc elteltével már túl is vagyunk az ügyön, a P208 a nálánál sokkal nagyobb, és nehezebb eszközökkel megegyező sebességgel végzi a dolgát.

canonimage

A vezetéket elhagyhatjuk

Eddig mind szép és jó, de a Canon ennyivel nem érte be, és elkészített egy másik, sokak számára érdekes ütőkártyát is. Az adu ász nem más, mint a WU10 névre keresztelt WiFi egység, amivel a szkennerünk hirtelen eldobja kábeleit, és vezeték nélküli kapcsolatot teremthetünk vele. Az Android és iOS eszközökkel is kompatibilis egységre meglepően könnyedén csatlakozhatunk rá. Mindössze annyi a teendőnk, hogy a telefon WiFi beállításaiban kiválasztjuk a WU10-et, és már létre is jött a kapcsolat.

canonimage2

Ezután be kell lépnünk a Canon CaptureOnTouch Mobile névre keresztelt alkalmazásba, ahol pillanatok alatt konfigurálhatjuk a szkennert. Beállíthatjuk, hogy szines vagy fekete-fehér képet szeretnénk, megmondhatjuk neki a papír méretét, de rá is hagyhatjuk, hogy ő válassza ki. A beállítások között lehetőségünk van még a felbontás szabályozására is, ami 150 vagy 300 dpi lehet. Ahogy már korábban is említettem a P-208 képes kétoldali szkennelésre, ezt itt is aktiválhatjuk.

IMG_0504

Ha mindezekkel megvagyunk, elég a Start gombot megnyomnunk, és pillanatokon belül már az okostelefonunk képernyőjén láthatjuk a korábban még papír formában létező dokumentumot. A WU10-es egység természetesen áramforrással is rendelkezik, tehát nemcsak a telefonunk, de a számítógépünk is jó barátra lelhet benne, mivel leveszi az amúgy nagyon keveset fogyasztó P-208 táplálását a válláról. Mivel semmi sem tart örökké, ezért a Canon egy hálózati töltőt is elhelyezett a csomagolásban, biztos ami biztos.

 IMG_0505

Jól sikerült

Mindezek után azt tudom mondani, hogy megértem, miért a Canon vezeti a professzionális nyomtatók és szkennerek piacát. Mind a P-208-on, mind a WU10-en látszik, hogy alapos tervezés és tesztelés után dobták piacra, mivel amit a papiron ígérnek azt minden körülmény között képesek nyújtani. Aki tehát munkája során sokat kényszerül dokumentumok szkennelésére, az mindenképpen vessen egy pillantást a P-208-ra, és annak hű társára a WU10-re.

 



Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Canon imageFORMULA P-208 & Canon WU10

  Megjelenés éve: 2013
  Pro:  
  - Kompakt méret, gyors sebesség, jó képminőség
 
  Kontra:  
  - Kissé magas ár
 
Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés