Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tálalóeszközök a konyhában

Tipp

Tálalóeszközök a konyhában

Tálalóeszközök a konyhában

A konyhában mindig lennie kell olyan eszközöknek, amelyek arra utalnak, hogy végeztünk a főzéssel, sütéssel. A tálalóeszközök, étkészletek nemcsak a profi, de a hobbi szakácsok számára is fontosak, hiszen gyakorlatilag ezekkel helyezik fel az i-re a pontot.

Általában a konyhában már maga a végeredmény is árulkodó. Ha neked sem mindegy, hogyan kerül a tányérra az elkészült étel, és hogy hogyan várod a vendégeket, akkor tarts velem egy rövid cikk erejéig, ahol néhány kulisszatitkot osztunk meg veled! Ráadásul elhoztam neked pár minőségi terméket is!

A tálalás művészete

A profi szakácsok már ismerik a tálalás minden csínját-bínját, azonban a kevésbé tapasztalt laikusok talán még elvesznek a részletekben, éppen ezért áruljuk most el nekik, hogy melyek azok az alapszabályok, amelyeket mindenképpen be kell tartani. Ma már a foodstyle egy külön iparággá nőtte ki magát, és mindegy, hogy csak az instára posztolod ki az elkészült menüt, vagy hogy a vacsoravendégeket várod vele, sosem mindegy, mit tükröz az eredmény.

Általában egy vonzó tányéron jól kombinálva vannak az alapanyagok és a színek is, továbbá az étel adagja is éppen megfelelő. Nem lehet ugyanis túl kevés, de túl sok étel sem a tányéron! A köreteket, szószokat úgy helyezzük el, hogy a fő összetevőt emeljék ki! Végül figyelj arra, hogy csak ehető elemmel díszíts!

Alapszabály – sose tálalj kézzel!

Habár ma már eléggé kulturáltak vagyunk, azért nem árt arról sem megfeledkeznünk, hogy nagyon fontos használnunk a tálaláshoz szükséges eszközöket! Ha neked is jól jönne néhány ehhez hasonló kiegészítő, akkor a Kések Ollók Webáruház konyhai eszközei között biztosan megtalálod a szükséges darabokat! Most pedig lássuk, miről is beszéltem eddig!

 Ilyen lehet például a tálalócsipesz. Segítségével könnyedén megfogható és áthelyezhető még az apró élelmiszer is. Precíz, finom kidolgozású, rozsdamentes acélból készült, s általában a HACCP követelményeinek is megfelel. Arról nem is beszélve, hogy nagyon egyszerű a tisztítása.

A szervírozás egyéb eszközei

Szintén hasznunkra lehet még a szervírozó kanál, csipesz, amelyekkel a köreteket és a húsokat egyaránt kihelyezhetjük a tányérra. Alapanyagaiban olyan magas molibdén és vanádium található, mellyel rendkívül hosszú lehet az élettartamuk. Ráadásul minden ilyen kellék jól összefogható a két kezünkkel, nem kell attól tartanunk, hogy kiejtetnénk kezünk közül a finomságokat. Hasonlóképpen rozsdamentes acélból készülnek, emiatt is olyan masszívak.

Látod milyen fontos, hogy a megfelelő eszközökkel dolgozz? Ha már olyan szépen teljesítettél a főzés során, ne szúrd el a tálalással! A Kések Ollók Webáruházban mindenféle konyhai kiegészítőt megtalálsz, hogy minden egyes folyamatot tökéletesen teljesíts! Legyen élmény a konyhában tevékenykedni!

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További Tipp

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés