Connect with us

technokrata

Erre figyelj, ha kutya érkezik az otthonodba!

Tipp

Erre figyelj, ha kutya érkezik az otthonodba!

Erre figyelj, ha kutya érkezik az otthonodba!

Nincs is annál nagyobb öröm, mint amikor egy négylábú családtag érkezik az otthonunkba. A nagy öröm közepette azonban érdemes alaposan felkészülni és megtervezni az elkövetkezendő időszakot. Adunk néhány tippet, hogyan készülj kutyusod érkezésére!

Napirend kialakítása

Egy új jövevény, akár mentett, akár tenyésztőtől hozott kutya esetén az első és legfontosabb feladat a biztonságérzet kialakítása. Ehhez nagyban hozzájárul az, hogy a kutyának és a gazdinak egy jól összehangolt és következetes napi rutinja legyen.

A kertes házba érkező, kintre szánt kutya kevésbé igényli ezt, de a lakásban tartott négylábúnak elengedhetetlen a pontos napirend. Az anyagcseréjük és a mozgásigényük kielégítése céljából napi többszöri sétára érdemes őket vinni.

Ez talán kényelmetlennek hangzik, de nézd a jó oldalát: többet mozoghatsz és lehetsz kutyusoddal a szabadban. A lakást illetően is valószínűleg gyakoribb takarításra lesz szükség, de ez se riasszon meg. Azzal, hogy kutyád napi rutinja kialakul, te is felveszel egy egészséges ritmusú életmódot, tele mozgással és boldog pillanatokkal!

Költségvetés tervezése

A kutyatartás nem merül ki annyiban, hogy kielégítjük az alapvető fizikai és érzelmi igényeit. Bizonyos tényezők folyamatos költséget fognak jelenteni hosszú éveken keresztül, ezért nem árt anyagilag is felkészülni rá.

A kutya étkezését, állatorvosi vizsgálatok, oltások és gyógyszerek költségeit, és az ő kényelméhez hozzájáruló tényezőket is bele kell kalkulálni a költségvetésbe.

Ha kölyökkutya érkezik hozzád, a chip, a kötelező védőoltások és alapvető állatorvosi vizsgálatok lesznek költségesek eleinte. Fontos gondoskodni a megfelelő kullancs és szívféreg elleni védelemről is, melyre állatorvossal konzultálva találhatsz kutyádnak megfelelő megoldást.

Akár az embereknek, a kutyáknak is szükségük van bizonyos tárgyakra a játékokon túl is. Gondoskodj róla, hogy legyen etető- és itatótál, nyakörv és póráz, valamint egy neki kijelölt kényelmes és tartós kutyafekhely otthonodban.

Törekedj arra, hogy minőségi játékokat vásárolj neki. Mindig kövesd figyelemmel játék közben is, nehogy lenyeljen olyan dolgot, ami miatt az állatorvosnál kell kikötnie.

A legjobb társaság

Nincs is annál jobb érzés, mint amikor hazaérkezünk és kutyánk vidáman, farkát csóválva vár minket. Jó érzés, hogy nem vagyunk egyedül, és ennyire boldoggá teszi őt jelenlétünk.

Azonban csupán az, hogy egy térben tartózkodunk, önmagában nem elég a kutyusnak. Az alapvető szükségletein túl fontos táplálnunk őt szeretetünkkel, simogatással, nagy játékkal és dicsérő szavakkal. Az energiabefektetés garantáltan többszörösen megtérül, hiszen a kutyáknál nagyobb szíve senkinek nincs!

Gondoskodj kutyád boldogságáról és kényelméről a Petissimo kiváló minőségű fekhelyeivel! Válassz a széles kínálatból kutyád méretének megfelelően, és már lőheted is az édes, alvós kutyafotókat!

Tovább
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés

További Tipp

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

lush

Dotkom

Lelép a social-media felületekről a Lush

2021. november 24. szerda
oracle

Dotkom

Az Oracle megelőzte a Google-t

2021. november 23. kedd
edge
facebook

Dotkom

Jobban rendezhetjük hírfolyamunkat a Facebookon

2021. november 21. vasárnap
winamp

Műszaki-Magazin.hu