Connect with us

Hirdetés

technokrata

Máris bukás az iPad Pro?

Tablet

Máris bukás az iPad Pro?

Nem érdekli az embereket az Apple legfejlettebb táblagépe.

A cég nagyobb sikert remélhetett a szeptemberben bejelentett új, csúcs tabletjétől. A 12,9 hüvelykes M9-es processzorral rendelkező táblagépet, mint a tervezők nagy segítségét harangozták be.

Ám a beszállítók információ alapján az Apple az idei évre alig 2,5  millió darabot rendelt meg, ami szinte elenyészőnek számít a többi eszközéhez mérten. Az informátorok azt is valószínűsítik, hogy 2016-ban még kevesebb eszközt szállítanak majd a gyártó üzemek, így ismételten csökkeni fog az eladások. A visszakapaszkodásra a tabletnek a karácsony körüli vásárlási szezonban van esélye, mivel ilyenkor óriási a fogyasztók költési kedve.

ipad-pro-with-smart-keyboard

A rossz eredmény valószínűleg összefüggésben áll az Apple igen erős árazásával. A kisebb tárhelyű, 32 gb-os modellért 799, a nagyobb, 128 gb-ért pedig 949 dollárt kérnek majd a novemberi megjelenéskor. Ez az ár már vetekszik egy laptop árával, pláne, ha billentyűzetet és tollat is szeretnénk hozzá venni, mert akkor már átszámítva körülbelül 330 ezer forint. Ebből bőven vehetünk egy felső kategóriás laptopot is itthon, sőt egy MacBook Air-t is készhez kapunk ekkora összegért. Ez 4G képes megoldással megtoldva további 30-40 ezer forintot jelent a vásárlónak.

A konkurensek is fenyegetik az óriástablet jövőjét. A Samsung hamarosan megjelenő táblagépe, a Galaxy View 18,4 hüvelykes lesz, ezzel is elvonva a figyelmet az almás cég termékéről.

Forrás: mobilarena.hu



Szólj hozzá!

További Tablet

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés