Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pocsék eladást produkált a Surface

Dotkom

Pocsék eladást produkált a Surface

A Microsoft mindössze másfélmillió táblagépet adott el az év végéig, ráadásul a nagy része csak RT volt.

Tavaly mindössze 400 ezer Windows Surface Pro fogyott előrendelésben, miközben egy millióan döntöttek úgy, hogy adnak egy esélyt a Microsoft Windows RT-s táblagépének. Ez az eladási szám még a Microsoft várakozásait is alulmúlta, ugyanis a legóvatosabb becsléseik szerint is kétmillió táblagép talál gazdára a 2012-es év végére és hárommillióra adnak le előrendelést. Összehasonlításképpen az Apple az utolsó negyedévben 22.9 millió táblagépet adott el, az egész évben pedig 128.3 millió iPad talált gazdára.

A Microsoft egy olyan piacra lépett be a táblagépeivel és a mobil operációs rendszerével, ahol a Google és az Apple a domináns szereplő. A Microsoft az év első negyedévétől azt várja, hogy a notebook eladások száma globálisan 7%-ot csökken, miközben a táblagépek piaca idén jelentősen, 49%-ot fog nőni, vagyis idén várhatóan 190.9 millió tablet talál gazdára, ami történelmi jelentőségű, ugyanis most először le fogja hagyni a PC és notebook eladásokat.

Ami biztos: minél több applikáció fog kijönni a Windows 8 alá, annál népszerűbb és vonzóbb lehet majd a vásárlók számára. Egyelőre azonban nem vár senki se forradalmat a Surface-től.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés