Connect with us

technokrata

Aranyáron méri a magyar T-Mobile az iPad Mini-t

Dotkom

Aranyáron méri a magyar T-Mobile az iPad Mini-t

A szolgáltató előfizetéssel árulja a 8 hüvelykes Apple táblagépet, de horror áron.

A magyarországi T-Mobile ma már szinte mindent forgalmaz, így lehet kapni iPad-et és PlayStation 3-at is, így csak idő kérdése volt, hogy mikor kezdi el forgalmazni a magenta színű cég az iPad Mini-t. A nagy kérdés inkább az, hogy megéri-e két év hűséget vállalni egy olyan tabletért, amit az Apple magyarországi oldaláról 140 ezer forintért megkapunk (16 GB, Wi-Fi + Cellular) vagy az e-bay-en 105 ezer forintért is beszerezhető?

Nos, a válasz röviden és tömören: nem. Már alapból ott kezdődik a probléma, hogy a T-Mobile közel 72 ezer forintot elkér érte, ami mellett két éves hűségidőt is kell vállalni havi 8500 forintos előfizetéssel, vagyis a végösszeg 275.760 forint lesz. Jó, persze havi 30 GB adatforgalomért mi az a 8500 forint, de sokaknak nincs szüksége ekkora keretre és 60 Mbit/s-re.

Nagyon sok esetben az új ügyfél lehetetlen helyzetbe is kerül, hiszen a kamatmentes részletfizetés, mely két évre szól, csak arany vagy platina ügyfeleknek jár, így aki betéved egy T-Pontba és előrendel a készülékre, legalább 72 ezer forinttal tegye meg, ugyanis az alatt szóba se állnak velük. Természetesen, ha többet fizetünk a készülékért, akkor alacsonyabb az előfizetési díj is, így ha valaki 84 ezer forintot ad a T-Mobile-nak, akkor a két évre vállalt havidíj 6990 forintra módosul, ami még mindig 251760 ezer forintnak felel meg a hűségidő lejártáig és 16 GB havi adatforgalmat kínál 21 Mbit/s-en.

Persze ha viszonylag a pénzünknél akarunk maradni, akkor majdnem teljes egészében ki kell fizetni a szolgáltatónak a tabletet, ugyanis 119 ezer forintért és 2 év hűségidővel megússzuk havi 2000 forintos havidíjjal, ami legvégül csak 27 ezerrel több, mint a jelenlegi Apple ár, viszont van egy 2 GB-os keretünk. De csak akkor, ha lehetőségünk van előfizetni az Aranytárskártya Net&Roll XS csomagra. Ha nincs, akkor havi 3200 forintba kerül az előfizetési díj ugyanerre, ami már majdnem 197 ezer forintnak felel meg a végén.

Hogy őszinték legyünk, ha már valaki arra adja a fejét, hogy egy iPad Mini-t vegyen magának, legyen az bármilyen ok, jobban jár, ha inkább egyből megveszi magától a gyártótól vagy vállalja a rizikót, hogy külföldről szerzi be. Egyrészt így egy kártyafüggetlen készüléket kapunk, másrészt így olyan előfizetést veszünk hozzá (hűségidő nélkül), ami számunkra a legszimpatikusabb és a valós fogyasztásunknak is megfelel.

Mennyi az annyi a nagytestvérnél?

Természetesen a németországi T-Mobile is forgalmazza az iPad Mini-t, és bár előfizethetünk LTE-s modellre is, ez a funkció teljesen elhagyható (ami amúgy 5 euró extra költséggel jár). Az egyik esetben  például 80 euróért kapjuk meg a készüléket új előfizetőként, ami 24 ezer forintnak felel meg. Ebben egy havi előfizetési díj is beleértetődik, magáért a táblagépért mindössze 50 eurót kérnek el. Emellett két évre vállaljuk a hűséget 1 GB-os mobilinternet csomagra, ami havonta 26.95 euró, vagyis szintén egy 8 ezer forintos előfizetésről van szó. Természetesen van lehetőség drágább előfizetések megkötésére (ezáltal a nagyobb adatforgalom használatára is), de ebben az esetben a tablet alapára 10 euróra módosul (2900 forint).

t-mobile de

Nem azt mondjuk, hogy minden arany, ami fénylik, a németországi mobilinternet-előfizetések nem olcsóak, de ehhez mérten szinte ingyen adják a táblagépet és nem kérik el minimum a tablet árának a felét első körben.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu