Connect with us

Hirdetés

technokrata

Módosított Touchpad-et készített a Stanford Egyetem kutatója

Tablet

Módosított Touchpad-et készített a Stanford Egyetem kutatója

Nagy segítség lehet az MRI vizsgálatok során az átalakított webOS-es táblagép

Bár a HP TouchPad-je hivatalosan már halott, de ez nem szegte kedvét a Stanfordon dolgozó kutatónak, Andrew B. Holbrook-nak, aki egy teljesen új felhasználási területre programozta át a WebOS-t, ez a terület pedig nem más, mint az MRI laboratórium. A teljesen átszabott Web OS (ez a Hewlett Packard saját operációs rendszere) sokkal könnyebbé teheti az MRI-n dolgozó orvosok munkáját.

Az MRI sajnos egy renkívül erős mágneses mezőt generál, amely a legtöbb elektromos berendezést tönkreteszi, de Holbrook talált egy lehetséges megoldást ennek kiküszöbölésére és a HP szakembereivel közösen egy olyan módosított TouchPad-et készítettek, amelyből kihagytak minden olyan alkatrészt, amely fémet tatalmazott, így nincs benne rezgő motor és hangszóró sem. A végeredmény egy olyan eszköz lett, ami minimális fémalkatrészt tartalmaz, így majdnem az egész MRI-helyiségben használható.

Természetesen a TouchPad nem érne semmit se olyan alkalmazások nélkül, amik kifejezetten az MRI-vizsgálatokra készültek, így akár az erős mágneses térben is állítgathatni lehet a MRI gép paramétereit és minden mást, amit eddig csak egy másik helyiségben volt lehetséges. Holbrook elárulta, hogy itt nem áll meg a fejlődés, ugyanis már tesztelés alatt van egy olyan okostelefon is, amelyen szintén módosított WebOS fut és ugyanúgy minimálisra vannak csökkentve a fémalkatrészek benne.



Szólj hozzá!

További Tablet

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés