Connect with us

Hirdetés

technokrata

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

Az újszerű titánötvözettel készülő újdonság a fémórák csúcsát képviseli

A GMW-B5000TR karóra személyében megérkezett Casio 5000-es, full fém szériájának legújabb tagja.

A klasszikus szögletes lünettával rendelkező újdonságot fémérzékenyek is viselhetik a speciális titán ötvözetnek köszönhetően, amely nem okoz allergiás tüneteket a bőrön az arra hajlamosaknál.

„A legújabb Casio G-Shock teljes mértékben a klasszikus design-t felvonultató DW 5000C öröksége előtt tiszteleg, de számos modern és innovatív funkcióval van felvértezve”

– hangsúlyozta Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

A karóra külső komponenseinek megjelenése a világhírű TranTixxii titán márkához köthető, míg az óratok, illetve a csatszemeket alkotó titánium ötvözet fejlesztését a tokiói székhelyű Nippon Steel Corporation végezte hat esztendőt felölelő kutató & fejlesztő munka keretében.

„Az eredmény egy, a tiszta titánnál kétszer keményebb ötvözet, amely könnyű, korróziógátló és hipoallergén tulajdonságokkal rendelkezik. Ez az intenzív keménység lehetővé teszi a tükörfényes bevonatok alkalmazását, míg a rozsdamentes acél puszta titánnal történő bevonása esetén ez nem lenne lehetséges”

– emelte ki Nagy Sándor.

Az újszerű titán ötvözetnek köszönhetően az új fém G-Shock ragyogóan szép, tükörsima karóratokkal és csattal büszkélkedhet.

„A titán közismert arról, hogy nehezen megmunkálható fém. Éppen ezért jól tükrözi a Casio kiemelkedő szakértelmét, hogy nemcsak az óra tokját, hátlapját, hanem a szíját és a lünettáját is el tudja készíteni titánból”

– hangsúlyozta a szakember. A technológia előnyeit a legendás japán óragyártó igyekezett teljes mértékben kihasználni, így vált lehetségessé a sokszínű ionbevonatos óratok és csat alkalmazása. A karóra aranyszínű tokkal, szíja pedig vörös, ezüst, szürkésfekete és aranyszínű csatszemekkel rendelkezik. Kompakt 49.3 × 43.2 × 13.0 mm-es méretének és kb. 104 grammos tömegének köszönhetően kényelmes és könnyű viseletet biztosít.

Nemcsak a látványa, hanem a tudása is figyelemre méltó a legújabb fém G-Shocknak. A GMW-B5000TR okostelefonos csatlakoztatási lehetőséggel rendelkezik, ennek köszönhetően automatikus időfrissítésre képes. Mindez a 39 időzónára vonatkozó világidőfunkcióval kiegészülve kifejezetten hasznos lehet a hosszú, tengerentúli desztinációkra történő utazásoknál. Az innovatív dizájn kiemelkedő praktikummal párosul az eredeti Casio Tough Solar napelemes akkumulátortöltő technológiának, az automatikus LED számlapvilágításnak, valamint a napi hatszori (Kína esetén ötszöri) rádió hullám szinkronizálásnak köszönhetően. A karóra ráadásul mindig a legnagyobb precizitást nyújtó atomórához szinkronizálja magát, így a lehető legpontosabb időkijelzésre képes. A GMW-B5000TR emellett stopper, visszaszámlálás, napi ötszöri ébresztési, alacsony akkumulátor töltöttség kijelzéssel, valamint telefonkeresési funkcióval is rendelkezik.

Ugyan a Casio GMW-B5000TR hazai bemutatkozása még várat magára, de hasonlóan bravúros tavaszi elődei továbbra is elérhetőek. A különleges, metál-bordó felületű GMW-B5000RD-4 és az hűvös eleganciát sugárzó fényes, rozé változat, a GMW-B5000GD-4.

További SmartWatch

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés