Connect with us

Hirdetés

technokrata

Három év múlva jöhet először hajlítható iPhone

apple

SmartPhone

Három év múlva jöhet először hajlítható iPhone

Kép: Hasznaltalma

Három év múlva jöhet először hajlítható iPhone

Bár techdemó szinten különféle kiállításokon már pár éve lehetett látni hajlítható kijelzőket, és kettéhajtható telefonok prototípusait is, a hajtogatós telefonok divatja 2020/21-ben jött el.

A nagy gyártók közül a Samsung, a Huawei és a Xiaomi is kínál már összecsukva standard telefonnak tűnő, de kihajtva tablet méretű készüléket, amiknek a közös tulajdonságuk, hogy brutál drágák, és az árukhoz mérten azért nem tűnnek elengedhetetlen kelléknek a teljes élethez. Az előző felsorolást úgy is összefoglalhattuk volna, hogy minden nagypályás játékos az okostelefonok piacán, mínusz az Apple.

Az Apple jó ideje azzal a stratégiával aratja le a piacon képződő nyereség nagy részét, hogy nem siet az innovációval, inkább megvárja, hogy a konkurens gyártók kikísérletezzenek valamit, aztán megcsinálja ugyanazt felhasználóbarátabb csomagolásban, és drágábban. A jelek szerint ez lesz a hajtogatós technológiával is, legalábbis ha igaznak bizonyulnak a Macrumors értesülései (és tekintve, hogy az Apple-ügyekben rendszeresen jól értesült elemző Ming-Chi Kuo a forrásuk, erre jó esély van).

A hírek szerint az Apple 2020-ban rendelt be először egy nagyobb adag hajlítható kijelzőt a Samsungtól, hogy okostelefonokon kísérletezzen a technológiával, és később hasonló célra szerzett be az LG-től is ilyen kijelzőket. Jelenleg úgy néz ki, legkorábban 2023-ban, de reálisan inkább 2024-ben kerülhet piacra az első hajtogatható iPhone, ami valószínűleg kihajtva 8 hüvelykes lesz. Vagyis kicsit nagyobb, mint az iPad Mini első öt generációja, és kicsit kisebb, mint a legújabb, idén szeptemberben megjelent hatodik.

Elemzők szerint 2023-24-re a hajtogatható kijelző már kötelező kellék lesz egy csúcstelefonnál, és az Apple bajban lehet, ha csak addigra áll elő a legelső ilyen modelljével – miközben a Samsung például a Fold termékcsaládban már a harmadik generációt dobta piacra idén, vagyis egy csomó idejük volt tökéletesíteni a technológiát.

Forrás: Telex

További SmartPhone

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés