Connect with us

technokrata

Íme a világ első mobilja, melyben 20GB RAM található

zte

SmartPhone

Íme a világ első mobilja, melyben 20GB RAM található

Íme a világ első mobilja, melyben 20GB RAM található

A jobb számítógépek sem rendelkeznek akkora memóriakapacitással, mint a ZTE legújabb telefonja. Egy nem kis csavar is van a dologban.

Ahogy a számítógépek, táblagépek, úgy a telefonok is folyamatosan okosodnak. Ez alatt nem csak azt lehet érteni, hogy a processzorok ma már lényegesen jobb teljesítményre képesek. Hanem azt is, hogy egy-egy eszköz a korábbiaknál is nagyobb memóriamennyiséget képes kezelni. Ez a jelenség a mobiltelefonoknál is szépen nyomon követhető, de az eddigi plafont jelentő 16 gigabájtnál (Az Asusnak és a Samsungnak is van ilyen készüléke) egy gyártó sem merészkedett feljebb.

Ezért is keltett meglepetést a kínai ZTE bejelentése, amely egy 20 GB RAM-mal rendelkező készüléket állít csatasorba. Némi turpisság ugyanakkor van a dologban: ahogy a Phone Arena írja, az Axon 30 hivatalosan július vége óta kapható, és eredendően „csak” 12 gigabájtnyi memóriát tud felmutatni. De akkor hogyan lesz ebből 20? Úgy, hogy a gyártó a ROM (vagyis a csak olvasható adatokat tartalmazó memóriatípus) egy részét „kölcsönadja” a másiknak. A folyamat lényegében virtuális bővítésként írható le, vagyis a lapkakészlet mérete hivatalosan nem változik.

© null

A ZTE mindezt egy távoli frissítéssel tette lehetővé, a végeredmény pedig az első olyan (androidos) készülék, amely 20 gigabájtos RAM-kapacitással működik. De hogy kell-e ennyi, az már erősen vitatott. A játékra fejlesztett eszközök biztosan képesek kamatoztatni a nagyobb háttértár előnyeit, de a ZTE újdonsága nem erre lett kitalálva. A legtöbb alkalmazás pedig sokkal kevesebb memóriával is megelégszik.

Forrás: HVG

További SmartPhone

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

apple

SmartWatch

Az új Apple Watch gyakorlatilag olyan, mint a régi

2022. augusztus 12. péntek
polikarbonát

Smart home

Amit a polikarbonát lemez használatáról tudni kell

2022. augusztus 12. péntek
TE Connectivity
casio

SmartWatch

A motorsportok szerelmeseinek szánták ezeket az órákat

2022. augusztus 4. csütörtök
mobilfox

Kütyük

Teljesen megújult a Mobilfox

2022. augusztus 2. kedd

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu