Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már a Google mobilok mellé sem fogunk töltőt kapni

google

SmartPhone

Már a Google mobilok mellé sem fogunk töltőt kapni

Már a Google mobilok mellé sem fogunk töltőt kapni

Az Apple és a Samsung után a Google is beáll a sorba, és többé nem ad töltőt a készülékeihez.

A google korábban félig már bejelentette a Pixel 6 és a Pixel 6 Pro okostelefonját, a teljes bemutató azonban csak valamikor ősszel várható. Addig is megérkezett a Pixel 5a a középkategóriába, ami gyakorlatilag egy újracsomagolt Pixel 4a 5G.

Ennek kapcsán kiderült, hogy ez az utolsó Google mobil, amihez jár töltő. A Pixel 6-hoz és a Pixel 6 Pro mobilhoz már nem lesz, a Google követi az Apple, majd a Samsung példáját (bár a Samsung csak a legdrágább készülékeinek dobozaiból vette ki a töltőt).

A cég hivatalos indoklása szerint a legtöbb embernek már van USB-C-s töltője, ezért nincs szükség adapterre. Természetesen a szakértők arra számítanak, hogy innentől kezdve az összes mobilgyártó követi majd az Apple-t, a Samsungot és a Google-t, ezzel egyszerre azonban egyre nagyobb kritikát zúdítanak a cégek nyakába.

Sokan ugyanis nem rendelkeznek extra töltőkkel a fiókban, amit pedig használnak, a jelenlegi mobiljukkal együtt adják el. Akinél pedig mégis akad extra adapter, az nem élvezheti ki az új és méregdrága okostelefonok maximális töltési teljesítményét, hiszen a meglévő adaptere valószínűleg annak töredékét sem támogatja – így végül mégis meg kell venni a dobozból kispórolt adaptert a gyártótól, de már külön, plusz pénzért. Az elhagyott töltővel a cégek eközben pénzt spórolnak, a környezetvédelemre pedig hiába hivatkoznak, ha a töltőket külön dobozban, külön fuvarral szállítják ki a vevőknek.

Forrás: ORIGO

További SmartPhone

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés