Connect with us

Hirdetés

technokrata

Érdemes-e vásárolni iPhone 11-es okostelefont 2021-ben?

iPhone

SmartPhone

Érdemes-e vásárolni iPhone 11-es okostelefont 2021-ben?

Érdemes-e vásárolni iPhone 11-es okostelefont 2021-ben?

Mivel az iPhone 12-es sorozata lett a népszerű és egyben a drágább telefon, az Apple iPhone 11 készüléket jóval kedvezőbb áron szerezhetjük be. A gyártó szerint a 11-es sorozat az eddigi legstrapabíróbb üvegből készült, jobb vízállóságot biztosít ezzel is növelve a tartósságot. A térbeli hangzás jobb hangélményt kínál és a Dolby Atmos szintén támogatott. Nézzük, hogy még milyen előnyös tulajdonsággal rendelkezik az Apple készüléke.

 

Az iPhone 11 jelentősége

Okostelefonok kiválasztásakor sokat számít az egyéni preferencia, ha jól megvagyunk például az 5G nélkül, akkor szeretni fogjuk az iPhone 11-et. Tegyük hozzá, hogy az 5G jó dolog, viszont jelenleg Európában, beleértve Magyarországot nagyon kevés helyen tudjuk kihasználni a szupergyors net előnyeit.

Egy jó 64GB-os és 128 GB-os terméket hozzávetőlegesen 230 és 260 ezer forintos áron tudunk megvásárolni, az iPhone 11 Pro 256 GB-os változata viszont 300 ezer forint. Az Androidos eszközökkel szemben az ilyen készülékek belső tárhelye sajnos tovább már nem bővíthető. Ezért célszerű eldönteni, hogy mire akarjuk majd használni az iPhone 11-est.

Az iPhone telefonok népszerűsége, amelyeket jelenleg érdemes megvenni

A nem mindennapi népszerűségi lista végén láthatjuk az iPhone 11-et, amely egyáltalán nem jelenti azt, hogy gyenge modellel van dolgunk.

  • iPhone 12 Pro Max. Minden tekintetben az eddigi legjobb iPhone!
  • iPhone 12 Pro. Az Apple olcsóbb Pro modellje
  • iPhone 12 mini. A legjobb kompakt okostelefon
  • iPhone 12. A legnépszerűbb iPhone-k nagyobb képernyővel rendelkeznek.
  • iPhone 11. A legjobb iPhone akksival rendelkezik
  • iPhone SE 2020. A legolcsóbb új iPhone.

Nem elhanyagolandó az a tény, hogy az Apple iPhone 11 még körülbelül 6-7 évig kap majd iOS frissítéseket, ami nincs itt az az 5G, viszont ez nem olyan nagy probléma egy jó ár-érték arányú eszköznél. Előny még, hogy a telefon vízálló, cseppálló és a porral is jól megbirkózik, viszont nem ütésálló!

A hosszan tartó üzemidő az iPhone 11 védjegye! 

Az akkumulátor – kapacitása: 3110 mAh –   élettartamát tekintve ez az egyik terület, amellyel az iPhone 11 valóban egyedi. Az iPhone 11 jobb akkumulátorral rendelkezik, mint az iPhone 12 – akár négy órával tovább is bírja. Itt fordul tehát előnnyé az 5G hiánya. Ha fontosnak tartjuk az akkumulátor élettartamát a gyorsabb mobil adatátvitel helyett, az iPhone 11 jelenleg sokkal jobb választás, mint az iPhone 12. Ezeket az 5G akkumulátor-problémákat szinte biztosan megoldják az iPhone 13-sal, mivel az Apple aktívan dolgozik az új technológiákon a teljesítmény javítása és jobb felhasználói élmény érdekében.

Mindemellett vezeték nélkül tölthetjük fel az eszközt. A gyorstöltési képesség miatt a telefonunkat alig fél óra alatt 50-60%-ra tölthetjük fel. Sajnos az okostelefon gyártói doboza nem tartalmazza az USB C kábelt és a 18 Wattos adaptert, pedig mindkettő megfizethető, viszont egy prémiumtelefonnál elvárható lenne.

Egyedülálló szoftvertámogatás 

Az Apple nem veri nagy dobra a weboldalán, de az iPhone 11, az iPhone 11 Pro és az iPhone 11 Pro Max telefonok a következő évek során kiváló szoftveres támogatást kapnak. A gyártó általában négy-öt évig frissíti az iPhone készülékeket új rendszerprogramokkal. Ebbe beletartoznak a hibajavítások és a különböző alkalmazásfejlesztések is.

Az Apple iPhone 11 modelljein található nagy teljesítményű hardver azt is biztosítja, hogy telefonunk frissebb verziókat kapjon az Apple közelgő operációs rendszereiből.

Ahogy láthattuk az Apple vigyázz a régebbi termékeire, így az iPhone 11 termékcsalád 2021-ben és később szintén kiváló készülék lesz, feltéve, hogy nem okoz majd nagy gondot az 5G kapcsolat hiánya. A népszerű weboldalakon – mint például az emag.hu – folyamatos leárazásokat foghatunk ki, amely időszak alatt az eredeti árnál olcsóbban juthatunk hozzá a kedvenc telefonhoz.

 

További SmartPhone

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés