Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nehéz lesz trükközni a nyerőgépekkel

Dotkom

Nehéz lesz trükközni a nyerőgépekkel

óAz új jogszabályok értelmében a szerencsejáték-szervezőknek egy valós idejű kapcsolattal rendelkező központi szerverrel kell összekapcsolniuk valamennyi általuk üzemeltetett pénznyerő automatát és rendszert.

Az új szerencsejáték törvény szerint szerver alapú működésre kell átállniuk a pénznyerő automatákat üzemeltető vállalakozásoknak. Ennek értelmében valamennyi pénznyerő automatájukat egy központi szerveren keresztül kell összekapcsolni, amelynek legalább egy játék- és egy tranzakciós szerverből kell állnia. A jogszabály jelentős informatikai kihívás elé állítja a piaci szereplőket, szigorú és egyedi hitelesítési, biztonsági előírásokat tartalmaz, amelyekhez hosszadalmas és összetett fejlesztési, valamint auditálási folyamat kapcsolódik. A NetLock Kft. már most felkészült a változásokra: befejezte a szükséges fejlesztéseket saját CryptoServer rendszerén, és elindította az auditálási folyamatot, hogy az maradéktalanul eleget tehessen a jogszabályok által előírtaknak, és így a központi szerverek jövőbeni szolgáltatóinak tranzakciós szervereként üzemelhessen.
A jogszabály szerint a tranzakciós szervernek a pénzügyi adatok gyűjtését, naplózását, archiválását és valós idejű ellenőrzését kell elvégezni, valamint ezek alapján el kell készíteni az adóbevalláshoz szükséges rendszeres elektronikus kimutatást. A tranzakciós szerver közvetlen kapcsolatban áll az állami adóhatósággal, illetve a hozzá csatlakozott játékszerverekkel. Utóbbiak futtatják a játékprogramokat és biztosítanak közvetlen összeköttetést a helyhez kötött szerver alapú pénznyerő automatákkal és a nem helyhez kötött szerver alapú pénznyerő rendszerekkel, melyek működéséhez szükséges hardverkulcsokat ugyancsak a NetLock új tranzakciós szervere állítja elő.

„A folyamatosan auditált CryptoServer megoldásunk eddig is megoldást jelentett a közigazgatási hatósági ügyintézéshez, hiszen alkalmas a fokozott biztonságú és minősített elektronikus aláírások, tanúsítványok és időbélyegek létrehozására, ellenőrzésére, továbbá hiteles naplózásra és a jogszabályoknak megfelelő archiválásra. Azonban annak érdekében, hogy tranzakciós szerverként is kész megoldást kínáljon a szerencsejáték-szervezőknek a rendelettervezetben előírtak szerint továbbfejlesztettük. Célunk, hogy még a nyáron auditált termékkel segítsük a szerencsejáték-szervező vállalatokat az új kihívás leküzdésében” – mondta el Rózsahegyi Zsolt, a NetLock Kft. ügyvezetője.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés