Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha imádtad, ennek örülni fogsz: újra visszatérnek a játéktermek!

LifeStyle

Ha imádtad, ennek örülni fogsz: újra visszatérnek a játéktermek!

Egy hétvégére visszatér a játéktermek aranykora.

2016. november 18. és 20. között lesz látogatható a fővárosban az Arcadia Játéktermi Nosztalgia Kiállítás. A rendezvény Magyarországon műfajában a legnagyobb lesz, bemutatva az elmúlt évtizedek legnépszerűbb játéktermi gépeit. A látogatókat körülbelül 200 gép, köztük egy Star Wars tematikus sarok és a világ legnagyobb flippere, a Hercules várja majd.

dscn10711

A játéktermek (angol nevükön: arcade) jó két évtizeden át tartó aranykorukat követően a 90-es évek végén világszerte és itthon is bezártak. Az igény azonban megmaradt az arcade gépek iránt. Az automaták az évtizedek során számtalan mozifilmben, TV-sorozatban, videóklipben jutottak fontos szerephez, nem is szólva az irodalmi vonatkozásokról (ilyen például a kultikus japán író, Murakami Haruki Flipper 1973 című kisregénye, vagy az amerikai beatnemzedék flipperes hivatkozásai (olyan alapművekben mint az Úton, vagy a Száll a kakukk fészkére.)

Mára a flipperek, videójáték kabinetek a gyűjtők féltett kincseivé váltak, melyeknek a nosztalgiahullám még tovább növelte népszerűségét. A legtöbben már csak magángyűjteményekben, klubokban, múzeumokban találkozhatunk velük.

A rendezvényt hazai kiállítókon kívül olyan résztvevők gazdagítják, mint a cseh Arcade Hry, a kontinentális Európa legnagyobb arcade videójáték múzeuma, valamint a Krakkói Flippermúzeum. A kiállítással párhuzamosan, szintén a helyszínen zajló Hungarian Pinball Open flipperversenyre pedig 17 országból érkeznek versenyzők (köztük Európa- és világbajnokok), a döntőt a kiállítótér színpadán rendezzük, hogy azt az Arcadia látogatói is megtekinthessék majd. (A versenyre a nevezés már lezárult.) Péntek este a nap végén a “8 bites elekrockot” játszó Sidnify is fellép élőben.

dscn11471

Az Arcadián a körülbelül 200 kipróbálható gép (flipperek, videójáték kabinetek, konzolos és számítógépes játékok) mellett kiállítjuk az elmúlt évtized egyéb kedvelt nosztalgikus “kütyüit”, köztük például kvarcjátékokat. A látogatókat többek között egy három videójáték kabinetből és 2 flipperből álló Star Wars tematikus sarok és a világ legnagyobb flippere, a biliárdgolyókkal játszható Hercules is várja majd.

A további Arcadia játékok márkanevei közül a Bally, Williams, Atari, Amiga, Nintendo, Sega, Konami, Gottlieb, vagy a Zaccaria sokaknak ismerősen csenghet. Az Arcadia nevet egyébként a közönség bevonásával, az esemény közösségi oldalán választottuk ki, melyre még az élő legenda flipper- és videójáték tervező Steve Ritchie is elküldte saját javaslatát.

 Helyszín: Dürer Rendezvényház, Bp. XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21.

Időpont: 2016. November 18-20.

Nyitvatartás: Pénteken 16:00- 2:30; szombaton 9:00-2:30, Vasárnap 10:00-19:00

Jegyek kaphatók a helyszínen, elővételben pedig a Konzolok Szervíze weboldalán: http://www.konzolokszervize.hu/.

Az Arcadia rendezvény weboldala: www.arcadiafest.hu.

Facebook oldal: https://www.facebook.com/events/117589638670872/



Szólj hozzá!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés