Connect with us

Hirdetés

technokrata

Stagnál a magyar szórakoztatóelektronikai piac

Dotkom

Stagnál a magyar szórakoztatóelektronikai piac

A háztartások akkor sem cserélik ki újra az eszközeiket, ha az már szükséges lenne.

Miközben Dél-Kelet-Európában már megindult a tartós fogyasztási cikkek és a szórakoztatóelektronikai termékek iránti kereslet növekedése, s ezen belül a Balkánon tavaly már 13 százalékkal nőttek az eladások, a Panasonic szerint Magyarországon továbbra sem láthatók a fellendülés jelei a piacon, ahol az idén is stagnálás várható. Stark István, a Panasonic South-East Europe Kft. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: tavaly volt egy két-hónap a magyar piacon, amikor szerény mértékben megindult az eladások növekedése, ám ez nem bizonyult tartósnak.

A kilenc országban működő társaság vezetője szerint a magyar piacon sok termék, így például a digitális fényképezőgépek esetében olyan árú, 20 ezer forintnál olcsóbb terméket keresnek a vevők, amilyeneket a Panasonic nem gyárt.

Kifejtette: míg a 2000-es évek elején-közepén száguldott a magyar piac, s az áruhitelekkel megtámogatott kereslet éves szinten kétszámjegyű növekedéseket produkált, 2008 és az utána következő évek kijózanítólag hatottak, s megmutatták, hogy a devizahitelekkel terhelt lakosság jó része korábban csak az erőn felül felvett kölcsönökből fogyasztott.

A vezérigazgató szerint a hitelekkel támogatott fogyasztás egyhamar nem jön vissza, s ma már ott tartunk, hogy a kereslet a tényleges lakossági szükségletek alatt van, mivel a bizonytalanság miatt a háztartások akkor sem cserélik ki újra az eszközeiket, ha az már szükséges lenne.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés