Connect with us
Hirdetés

technokrata

Nővér-robot segít a gyógyszerezésbe

Smart home

Nővér-robot segít a gyógyszerezésbe

A japán szórakoztató elektronikai gyártó Panasonic olyan egészségügyi robotot fejlesztett, mely a gyógyszereket adagolja a betegek számára.

A Panasonic japán kórházaknak értékesíti majd fejlesztését jövő márciustól, az Egyesült Államokban és Európában később várható a bevezetés. A cég szóvivője szerint a robot ára több százezer dollár lesz.

Ez az első robotunk a projekt során, feladata a betegeknek beadni a szükséges gyógyszereket – közölte a szóvivő. A robot nem ember formájú, úgy néz ki, mint egy gyógyszeres szekrény. A gyógyszerészek feltöltik a robotot, mely eltárolja a beteg kórtörténetét. Ezt követően a robot kiosztja a pirulákat. Az osakai központú Panasonic azt reméli, hogy 2016-ra már több mint 300 millió dolláros bevételt fog hozni ez az iparág.

A világ egyik leggyorsabban öregedő társadalma a japán, szakértők úgy vélik, hogy a robotokat jól lehetne hasznosítani az öregek ápolásában, gondoskodásában. Japánban dolgozik a világ “robottársadalmának”fele, több mint 800 ezer robot végez ipari tevékenységet, írja az AP.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu